Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dicle Elektirik Reklam
Fatih ARITÜRK
Fatih ARITÜRK

TBMM GENEL KURUL ÇALIŞMALARI!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun çalışmalarını hiç izliyor musunuz! Ben, hep izlerim. Sayıları çok azmış gibi 600’e çıkarılan meclis genel kuruluna katılan milletvekili sayısı oldukça düşük. Milletvekili koltukları adeta boş. Genel Kurul çalışmalarına katılmayanların sayıları, katılanlardan çok daha fazla. Peki, milletvekili sayısı neden 600’e çıkarıldı. Sayıları 450 olan milletvekillerinin sayıları kademeli olarak 600’e çıkarıldı da, ne fayda sağladı. Elbette, faydası oldu. Ama kime, milletvekili seçilenlere! Türkiye açısından bir faydası var mı, hiç yok! Zaten, genel kurul hep boş! Oturumlara zorunlu olarak katılan parti yetkilileri ve tartışmalara katılmakla görevli isimler dışında katılanların sayıları oldukça düşük. Bu sadece iktidar partisi açısından öyle değil. Muhalefet partileri de genel kurul toplantılarına pek itibar etmiyorlar. Milletvekili olmayan Bakanlar hiç katılmıyorlar. Parti Genel başkanları da tenezzül edip, çalışmalara katılmıyorlar!

600 milletvekilinin, bu ülkeye maliyetini düşünebiliyor musunuz. Emekli olduklarında bile en yüksek dereceden maaş almaktadırlar. Öldüklerinden sonra, yüksek maaşları eşlerine, çocuklarına kalıyor. 600 milletvekiline gerçekten ihtiyaç olmadığı, bu sayının, birilerini meclise sokarak gönüllerini almak için kurgulanmış bir rakam olduğu ortada.

Hem zaten, günümüzde milletvekillerinin pek bir hükümleri de yok. Parti liderleri neyin nasıl olmasını işaret ediyorlarsa, öyle davranmak zorundalar. Çünkü onları meclise taşıyan genel başkanlarıdır. Bunun için genel başkanların emirlerinden çıkmazlar. Çıkan olursa, ayvayı yer, bir daha seçilmez!

Evet, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulu çalışmalarını televizyonlardan izlerken, milletvekili koltuklarının boş olduklarını görmek, gerçekten üzüntü verici oluyor. Hele günümüzde çok değişik bir ortam var. İktidar partisine mensup milletvekilleri kurgulanmış mekanik sistemler gibi el kaldırıp, indirmekten başka bir iş yaptıkları yok!

Mevcut çalışma şekliyle milletvekili sayısı 300 bile olsa bana göre fazla olur. Çünkü hiçbir oturumda 300 milletvekili olduğuna şahit olmak adeta imkânsız! Gerçek bu iken milletvekili sayısını neden 600’e çıkardılar, sebebi belli ama ES SÜKUT-U HAYRÜN MENİL DIRDIR diyerek, susuyoruz…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER