- Haberler
- 2020 YILININ İLK MECLİS KARARI SAVAŞ TESKERESİ OLACAK!!!
2020 YILININ İLK MECLİS KARARI SAVAŞ TESKERESİ OLACAK!!!
Tatilde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 2 Ocak 2020 günü acil olarak toplantıya çağrılarak, savaş teskeresi görüşülecek.Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, geçtiğimiz günlerde Türkiye'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek
Tatilde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 2 Ocak 2020 günü acil olarak toplantıya çağrılarak, savaş teskeresi görüşülecek.
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, geçtiğimiz günlerde Türkiye'den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıklamıştı. Hükümet, Libya'da yaşanan gelişmeler nedeniyle asker göndermeyi öngören tezkereyi görüşmek üzere Meclisi acil olarak toplantıya çağıracak ve 2 Ocak Perşembe günü Meclisin gündemine sunacak.
AKP'nin, TBMM'den onay alan Libya mutabakatına dayandırarak, asker gönderme tezkeresini TBMM'nin 7 Ocak'ta bitecek tatilinden sonra Genel Kurul'a getirme kararında değişiklik oldu. Tezkere için tatilin bitmesi beklenmeden hazırlık yapıldığı ortaya çıktı. Parti yöneticilerinin "Kesin değil, olasılık olarak arkadaşlarımızı uyardık" demesine rağmen, hazırlıkların Meclis tatili bitmeden tezkerenin gündeme getirilmesi üzerine yapıldığı öğrenildi.
AKP'nin, TBMM'ne getirmeye hazırlandığı Libya'ya Asker Gönderme Tezkeresi'nde gerekçenin yanı sıra, hangi birliklerin gönderileceğine ilişkin ayrıntı olması gerekmekte. Tezkereyi 2 Ocak Perşembe günü görüşme olasılığı nedeniyle milletvekillerini uyaran AKP, muhalefet partisinin yöneticileriyle de konuyu görüşmekte.
2 Ocak'ta, tezkerenin görüşülebilmesi için tatilde olan TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması, bunun için 120 milletvekilinin olağanüstü toplantıya ilişkin imza vermesi ya da TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Genel Kurul'u olağanüstü toplantıya çağırması gerekmekte.
Daha önce 7 Ocak’ta ele alınacağı açıklanan teskerenin Libya'daki ani değişiklikler ve Trablus'daki sıkıntılı gelişmeler nedeniyle öne alınması gerektiği belirtilirken, vaki talep üzerine Türk askerinin caydırıcı unsur olarak biran önce bölgeye gönderilmesi isteği var. Teskerenin öne alınmasının bir nedeni de Avrupa Birliği ülkelerinin bölgeye uçuş yasağı koyma olasılığından kaynaklanmakta.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya tezkeresiyle ilgili olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmelerde bulunarak teskerenin amacını ve içeriğini paylaştı.
CHP’nin ve İYİ Partinin teskereye karşı oldukları, buna karşılık MHP’nin teskereye onay vereceği edinilen bilgiler arasında.
Zaten, Suriye’de açılmış bir cephe varken ve henüz sonuçlanmamışken, şimdi de Mehmetçiğin Libya’ya gönderilmesi konusunda atılacak adımların, millet tarafından tasvip edilmediği kanaati hâkimdir. Ancak, TBMM’ne sunulacak teskerenin sonuç itibarıyla AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla genel kuruldan geçeceği anlaşılmaktadır.
Böylece TBMM Genel Kurulundan 2020 yılında geçecek ilk karar SAVAŞ TESKERESİ OLACAKTIR. Ne diyelim, yine de ülkemiz için hayırlı olsun…
TAŞLAMALAR
YENİ BİR YIL GİRECEK
BU GECE YARISINDA
YILLAR KOVALAMAKTA
YILLARI BİL ASLINDA
KOCAKARIYA BENZER
BU DÜNYA İNANINIZ
HER DEVİRDE GERDEKTE
BAŞKASIYLA BAKINIZ
KAÇ MİLYAR KOCASI VAR
BAK BU KOCA KARININ
HER DEVRİN ŞAHI BAŞKA
BOŞAR DURUR UYANIN
AZGIN DUL KARI GİBİ
KOCALARA DOYMUYOR
DÜNYA KURULALIDAN
DEĞİŞTİRİP DURUYOR
Bakmadan Geçme





