Abdullah Gül, Aday Olacaksa
24 Haziran 2018 günü yapılacak seçimde 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aday göstermek isteyen Saadet Partisinin, bunu gerçekleştirmek için bazı AKP'li milletvekilleriyle dirsek temasında olduğu söyleniyor.
24 Haziran 2018 günü yapılacak seçimde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aday göstermek isteyen Saadet Partisinin, bunu gerçekleştirmek için bazı AKP'li milletvekilleriyle dirsek temasında olduğu söyleniyor. Hedef, AKP'den en az 20 milletvekili ayartarak TBMM'nde grup kurmak ve 100 bin imza formülünü ekarte ederek, Abdullah Gül'ü aday göstermek.
24 Haziran seçimlerinde AKP'den yeniden aday gösterilmeyecek en az 200 milletvekili olduğu, yeniden milletvekili gösterilmeyeceklerin aşağı yukarı kendilerini bildikleri, bu açıdan partilerinden istifa ederek kendilerine yeniden milletvekili olmak şansını Saadet Partisinde arayacakları iddiaları oldukça yaygın. Tabii böyle bir durum olacaksa, bunun çok kısa bir süre içinde gerçekleşmesi gerekeceği ortadadır.
AKP'ye, içten içe kızgın milletvekillerinin bulunduğu, ancak, seslerini çıkaramadıkları bir gerçektir. 24 Haziran'da kesin olarak yol ayırımına girileceğine göre, Saadet Partisine kapağı atarak, yeniden milletvekili olmak şansını kullanmak isteyenler olabilir. İşte, bunların çok süratli bir şekilde partilerinden istifa etmeleri ve Saadet Partisine girmeleri, böylece grup kurmak yanında, Cumhurbaşkanlığına Abdullah Gül'ü aday göstermeleri ihtimal dahilindedir.
Evet, bulunduğumuz hafta içinde TBMM çatısı altında grubu bulunan siyasi parti sayısının 6'ya yükseldiğini görürsek, buna hiç şaşırmayalım. Baraj sorunu yüzünden mecliste temsil edilemeyen Saadet Partisinin gerçek oy oranının yüzde 7'ler düzeyinde olduğu, CHP'nin kuracağı ittifaka dahil olması durumunda oy oranını yüzde onlara kadar çıkarabileceği ihtimali de vardır.
Cumhur ittifakına karşı oluşturulacak cephe de artık bir an evvel yasal statüye kavuşturulmalı, AKP, MHP ve BBP dışında kalan bütün siyasi partilerin dahil olacakları bir ittifakın kurulması gerçekleştirilmelidir.
Tabii, bu ittifak sadece milletvekili seçiminde gerçekleştirilirken, siyasi partiler, kendi adaylarıyla cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turuna katılmalı, ikinci turda en çok oy alan adayı destekleyeceklerini deklare etmelidirler. Bu işin formülü budur. Ancak, zaman gayet daralmıştır, bu formül benimseniyorsa bir an önce uygulanmalıdır.
Bakmadan Geçme





