ALLAH AFFEDER Mİ!!!

Bazı insanlar vardır ki çok duygusal ve sulu gözlü olurlar.Biri konuştu mu hele dinden, imandan, Allah'tan (celle celelühü), Hazret-i Muhammet'ten (O'na al ve ashabına salat ve selam olsun) bahsetti mi hemen ağlamağa başlarlar.

Bazı insanlar vardır ki çok duygusal ve sulu gözlü olurlar. Biri konuştu mu hele

dinden, imandan, Allah’tan (celle celelühü), Hazret-i Muhammet’ten (O’na al ve ashabına salat ve selam olsun) bahsetti mi hemen ağlamağa başlarlar.

Ağlamak iyidir de, asıl olan

Yüce ALLAH’IN

ağlayanların gözyaşlarını ne derece samimi bulacağı önemlidir. Bir işin içindeyseniz, ortaklarınızın hırsızlık yaptıklarını açık-seçik biliyorsanız, misal olarak hazinenin mallarını nasıl parsel-parsel sattıklarını görüyorsanız ve buna ses çıkarmıyorsanız, ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah affeder mi!

Bir şirketin içindeyseniz, o şirketin yönetim kurulundaysanız

(hani birisinin tabiriyle devleti bir şirket olarak görerek yönetmek gerekiyor denildi ya!)

o şirkette hırsızlar varsa, siz o hırsızları biliyor, görüyor ve yaptıklarından haberdarsanız, buna rağmen sesinizi çıkarmıyorsanız, ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah affeder mi!

Siz lüks ve israf içinde olmasanız bile, lüks ve israf içinde olanlara alkış tutabiliyorsanız, onlara destek çıkıyorsanız, zalimlere, zulümlerinde yardımcı oluyorsanız, ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah affeder mi!

(Müsrifler şeytanların kardeşleridir)

buyruğuna rağmen, israf ve debdebeyi hayatlarının ilkesi haline getirenlerin saflarında saf tutuyorsanız, ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah affeder mi!

Kumpaslarla, masum insanların hayatlarını karartanların saflarında yer alıyorsanız, ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah affeder mi!

(Komşusu açken tok yatan bizden değildir)

buyruğunu görmezden gelerek, tebanız hükmündekilere sefalet ücreti vermeyi içinize sindiriyorsanız, ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah affeder mi!

Firavunlara, Hamanlara, Karunlara destek olduğunuz sürece, kıldığınız namazlar, tuttuğunuz oruçlar, verdiğiniz zekâtlar kâr etmez. Hacca gidip, ravzayı mutahharada ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah Affeder mi!

Alileri aldatmaktaysanız, Yezitlerin safındaysanız, ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah affeder mi!

Takke, tespih, sakal, türban edebiyatı yaparak, insanları sizden ve bizden diye ayırırsanız, ne kadar ağlarsanız ağlayın, Allah affeder mi!

Evet ağlamak,

Yüce ALLAH’ın

dergahını gözyaşlarıyla çalmak iyidir de, Allah, insanların sadece gözlerinin yaşlarına bakmaz. Çünkü o kalptekileri bilendir. Allah, aldatılmaz, aldatılamaz! Gözyaşlarıyla Allah’ı aldatabileceklerini zannedenleri Allah affeder mi!

ANEKDOT

Tekkeye su getirsin diye testiyle çeşmeye gönderilen küçük fakih, az sonra gözleri ağlamaklı geri dönmüş. Elinde testi de yokmuş. Tekke’nin şeyhi sormuş:

-Neden ağlıyorsun. Hem, su testi hani!

Çocuk cevap vermiş:

-Tam testimi çeşmenin önüne doldurayım diye koymuştum, zorbanın biri geldi, testiyi alıp yere çalarak kırdı, kendi testisini koydu. Bana da ağlayarak geri dönmek düştü.

Şeyh, bir tehlikeyi sezercesine sormuş:

-Sen testini kıran kişiye bir şey söyledin mi?

Fakih cevap vermiş:

-Hayır!

Şeyh, büyük bir endişeyle:

-Hemen koş, o zorbaya küfret, taş at!

diye talimat vermiş.

Çocuk, denileni yapmak için koşmuş ama artık iş işten geçmiş. Çünkü, kendi atı kafasına gelecek şekilde bir tekme atmış ve zorba adam ölmüştü.

Zorbanın, kendi atının attığı çifte ile ölmesi, küçük çocuğun döktüğü samimi gözyaşlarından dolayıydı.

TAŞLAMALAR

MİLLETİ SOYANLARI

ALLAH HİÇ AFFEDER Mİ

MİLLET HAKKI, KUL HAKKI

KUL HAKKINDAN GEÇER Mİ

TÜM İŞLERİ, GÜÇLERİ

ALLAH İLE KANDIRMAK

SAHTE MÜSLÜMANLARDAN

MİLLET KAN AĞLIYOR BAK

CEMAATLER YÜZÜNDEN

BAŞIMIZA BU GELEN

HALA DA DERS ALMAYIZ

APTAL DEĞİLSEK NEDEN

FETÖ GİTTİ ŞİMDİ DE

METÖ GELDİ, GELECEK

UYANMAZSAK UYKUDAN

BÖYLE SÜRÜP GİDECEK

Bakmadan Geçme