17 İlde FETÖ'ye Yönelik KISKAÇ-27 Operasyonu 39 Gözaltı
İçişleri Bakanı ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada FETÖ'YE YÖNELİK OPERASYONLARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR! 17 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-27' operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı.Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire B
İçişleri Bakanı ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;
FETÖ'YE YÖNELİK OPERASYONLARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR!
17 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-27' operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta FETÖ'ye yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-27' operasyonlarında şüphelilerin; Örgütün sözde 'Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması, Güncel Yapılanması ve Finans Yapılanması' içerisinde faaliyette bulundukları, Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları, İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.
Operasyonlar sonucu; Çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
Yerlikaya, Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek, Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle, ifadelerine yer verdi.
https://Twitter.com/i/status/1834816754360504741