25 Köyü Birbirine Bağlayan Çat Köprüsü'nün Yapımına Başlandı
Adıyaman'ın Yaylakonak beldesindeki Çat Köprüsü 19 Ekim'de Yaylakonak Belediyesi'ne ait kamyonun geçişi sırasında çöktü.20 yıl önce yapılan köprünün çökmesinin ardından yaklaşık 25 köy ulaşım sorunu yaşamaya başladı.
Adıyaman'ın Yaylakonak beldesindeki Çat Köprüsü 19 Ekim'de Yaylakonak Belediyesi'ne ait kamyonun geçişi sırasında çöktü. 20 yıl önce yapılan köprünün çökmesinin ardından yaklaşık 25 köy ulaşım sorunu yaşamaya başladı. Sonbahar yağışlarıyla su seviyesi yükselince öğrenci servisleri dereden geçemedi. Bu nedenle öğrenciler günlerce okula gidemedi. Yöre halkı da Yaylakonak beldesine ve Adıyaman'a gitmek için uzun ve zahmetli bir yolu kullanmak zorunda kaldı.
Çat Köyü muhtarı Hasan Yaşar, 'İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yazdık, yardım istedik, sağ olsun duyarsız kalmadı. Belediye ekipleri geldi, köprümüzü yapıyorlar. Beş ayaklı bir köprü yapılıyor, yüzde 50'si bitmiş durumda. Köprü bittiğinde Adıyaman'ın ova köyleri, Yaylakonak beldesi ve köyleri bu köprüyü kullanacak. Bu köprünün yapıldığı yol Adıyaman ve Malatya'ya bağlanan en kestirme yol' dedi.