DEMİRYOLU AĞI, EN ÜCRA YERLERE UZATILMADIKÇA…

Hemşerilerimiz, zaman-zaman dillendirilen bazı hizmetlerin akıbetini merak ettiklerinden, karşılaştık mı sorarak bilgilenmek istiyorlar ve ben de edindiğim bilgiler ışığında kendilerini aydınlatmaya çalışıyorum.Bugün şehrin en hareketli noktası olan Güres

Hemşerilerimiz, zaman-zaman dillendirilen bazı hizmetlerin akıbetini merak ettiklerinden, karşılaştık mı sorarak bilgilenmek istiyorlar ve ben de edindiğim bilgiler ışığında kendilerini aydınlatmaya çalışıyorum. Bugün şehrin en hareketli noktası olan Güres'ten geçerken bir hemşerimiz, demiryolunun Siirt'e ve Siirt üzerinden gerekli noktalara ulaştırılacağına yönelik müjde ile ilgili gelişmeleri sorduğunda; tam olarak bilmediğimi, dile getirilen bu hizmet müjdesiyle ilgili durumun 2018 yılı içinde netlik kazanabileceği yanıtını verdim ve bu söyleşi bana ihmal edilmiş olan toplu taşımacılık hizmetini hatırlattığından, konuya tekrardan dikkat çekmek istedim. Ülkemiz, toplu taşımacılığın göstergesi olan demiryolları ağını genişletmediğinden, trafik kazalarında başı çeken ülkeler safında yer almakta ve her yıl yüzlerce vatandaşımız elim kazalarda yaşamlarını yitirirken, sakatlananlar olduğu gibi hurdaya çıkan araçlar da ekonomimizin zarar hanesine geçmektedir.

Toplu taşımacılık politikasının önemsenmediği, 60 yıl öncesinden Kurtalan ilçemize getirildiği belirtilen demiryolunun halen kısa mesafedeki merkez ilçeye uzatılmamış olmasından da anlaşılmaktadır ve bu bakımdan demiryolunun ülkemizin en ücra köşesine uzatılması gerekir ama, sayın ilgililer yurdumuzun değişik yerlerinde hızlı trenleri devreye sokmakla yetinmeyi tercih etmektedirler. Hızlı trenlere karşı değilim ve bu hizmetin yerine getirilmesine de seviniyorum, ancak;  toplu taşımacılık konusunda madalyonun sadece tek yüzüne bakılmasının da doğru olmadığını düşünmeye devam ediyorum.

Gün geçmiyor ki bir trafik kazasının yaşandığına ve yaşamlarını yitiren vatandaşlarımız olduğunu dile getiren bir haberle karşı karşıya kalmayalım. Araç sayısı her geçen gün arttığından mevcut karayollarımız bunca aracı göğüsleme kapasitesinden uzaklaşmışlardır. Uçak ve diğer ulaşım araçlarında da sayının artmış olmasına rağmen halkımızın yaklaşık %90'ı demiryolu araçları dışındaki diğer kara araçlarıyla seyahat etmektedirler ve meydana gelen elim kazalar her ne kadar dikkatsizlikten, trafik kurallarına uymamaktan kaynaklanıyorsa da, en önemli nedenleri, karayollarındaki araç yoğunluğudur. Demiryolu yaygınlaştırıldığı taktirde karayollarında seyreden araç sayısında düşme olacak ve haliyle meydana gelen kazarın sayısı da azalacaktır.

Siirt'liler olarak treni il merkezinde bir an önce selamlama arzusunda olduğumuzu belirtirken, toplu taşımacılığın göstergesi olan demiryollarımızın en ücra yörelere uzatılması için artık duyarlılık gösterilmesini temenni ediyorum.

AA

Bakmadan Geçme