DÜNKÜ HABERİMİZDE DUYURMUŞTUK SEVGİ YENİ EVİM PROJESİNDEN YARARLANAMIYORUZ
Dün yaptığımız haberde dile getirdiğimiz konu kesinlik kazandı.Siirt hükümetin orta gelir düzeyine sahip vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla uygulamaya koyduğu ' Yeni Evim' projesinden Siirt'in yararlanamayacağı kesinlik kazandı.
Dün yaptığımız haberde dile getirdiğimiz konu kesinlik kazandı. Siirt hükümetin orta gelir düzeyine sahip vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla uygulamaya koyduğu ' Yeni Evim' projesinden Siirt'in yararlanamayacağı kesinlik kazandı.
Siirt Emlak Komisyoncuları ve Müteahhitler Derneği Başkanı Ömer Faruk Sevgi, bankalar ile Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı nezdinde yaptıkları araştırmanın haberimizin doğruluğunu ortaya koyduğunu söyledi.
Proje kapsamında ucuz kredi temin edilerek satın alınacak konutların TOKİ, Emlak Konut ya da Türkiye Müteahhitler Birliğine üye firmalar tarafından üretilmesi şartının bulunduğunu belirten Sevgi; 'İlimizde birliğe üye müteahhitlik firması bulunmamaktadır. Bu durum yeni bir düzenleme getirilmediği taktirde Siirtli hemşerilerimizin, 'Yeni Evim' projesinden yararlanarak konut sahibi olamayacakları anlamına geliyor. Bu nedenle bir an önce gerekli düzenlemenin yapılması gerekiyor' dedi.
Sevgi, söz konusu durumdan Siirt'in yanı sıra, başta bölge illeri olmak üzere çok sayıda ilin etkileneceğini de sözlerine ekledi.
Öte yandan kısa adı ASRİAD olan Asrın İş Adamları Derneği Siirt İl Başkanlığı Genç Asriad Başkanı ve Osmanlı Teşkilatı İl Başkanı Mehmet Resul Uyanık'ta bu konuda bir düzenleme yapılmasını istedi.
Bu projeyi orta gelir düzeyine sahip vatandaşlar için çok yararlı gördüklerini belirten Uyanık; 'Hemşerilerimizin bu avantajdan mahrum kalmamaları için bir an önce gerekli mevzuat değişikliğinin yapılmasını istiyoruz' dedi.
Haber:Yusuf ULU