(DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE)
31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere 2 ay gibi kısa sayılacak bir süre kaldı.Millet olarak sandık başlarına gidecek ve oylarımızı kullanacağız.
31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere 2 ay gibi kısa sayılacak bir süre kaldı. Millet olarak sandık başlarına gidecek ve oylarımızı kullanacağız. Türkiye açısından gelmiş geçmiş yerel seçimlerin belki de en önemlisi bu olacaktır.
31 Mart yerel seçimleri çok yönlü sonuçları olacak bir seçimdir. Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli'ye göre bu seçim Türkiye için bir
BEKA
sorunuymuş! Bu ifade tarzına göre Türkiye'nin bekası sallantıda! O zaman (Türkiye'nin bekası pamuk ipliğine mi bağlı) diye sormak gerekmez mi!
Maalesef, bu seçimde de dini duyguları istismar tavan yapmış durumdadır. Öyle ki, bir oy ile CENNETİN BİLE ALINABİLECEĞİNİ ÖNE SÜREN ZİHNİYETLER VAR! Oysa, bildiğimiz kadarıyla daha 16. Yüzyılda Hıristiyan din adamları cenneti zaten parselleyip satmışlardı! Acaba, onlardan arta kalan parseller var mı!!!
Bu seçimde ya yine dini istismar etmekle birlikte gerçekte, bütün dini kurallara ters hareket içinde olanlara kucak açacak, ya da,
(Senin dinin sana, benim
dinim bana)
emri içinde her kesime eşit mesafede duranları kucaklayacağız! Adam gibi adam seçmek için Saadet Partisinin sloganı bizce (CUK) diye yerine oturmuş. (DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE!)
Evet, bu seçimde aranacak kriter dürüstlük olmalıdır. Dürüstlüklerine inanılan adaylara teveccüh edilmelidir. Yerel seçimlerde olsun, kendimizi particilik taassubundan kurtarmalı, dürüst adaylara oy vermek ilkesini benimsemeliyiz!
Seçmen vatandaşların dürüst seçmenlere oy vermeleri dilek ve temennilerimizle…
ANEKDOT
Caminin imamına sormuşlar:
-Hocam, bu seçimde kime oy kullanalım?
Cevap vermiş:
-Şarap içmeyi yasaklayanlara!
Ayni soruyu Bektaşi'ye yönetmişler:
-Şarabı ucuzlatacaklara!
demiş.
Bu farklı cevaplardan ortaya çıkan gerçek şu. Herkes kendi düşüncesine yakın olanlara oy kullanacak. Hırsız, hırsızlara; namusuz, namussuzlara; rüşvetçi, rüşvetçilere; adam gibi olan da, adam gibi olanlara oy kullanacak!
TAŞLAMALAR
SEÇİMLER YAKLAŞIYOR
YATIRIMLAR ZAMANI
KARIŞTIRMAYIN DOSTUM
SAKIN SAPLA SAMANI
ADAY ADAYLARI VAR
ADAYLAR KİM OLACAK
BEKLESİNLER BAKALIM
SÜRE DOLDU DOLACAK
HER ASLANIN GÖNLÜNDE
BİR KUZU YATAR BELLİ
BAKALIM BU KUZULAR
BU KEZ KİMİN KISMETİ
KUZULARI KURTLARA
KAPTIRSAK YAZIK OLUR
VARSIN ASLANLAR YESİN
GEREK OLANI BUDUR