İlk Atom Bombasının Atılışının  Yıldönümünde 3. Dünya Savaşı Tedirginliği

Hiroşima ve Nagasaki 'ye atom bombası saldırısı, II.Dünya Savaşı'nın son aşamasında 6 Ağustos 1945 Pazartesi günü saat 08:15'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Uranyum-235 tipi atom bombası 'Little Boy' ile Hiroşima 'ya ve 9 Ağustos 1945, Plütonyum-239 ti

Hiroşima ve Nagasaki

'ye atom bombası saldırısı, II. Dünya Savaşı'nın son aşamasında 6 Ağustos 1945 Pazartesi günü saat 08:15'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Uranyum-235 tipi atom bombası 'Little Boy' ile

Hiroşima

'ya ve 9 Ağustos 1945, Plütonyum-239 tipi atom bombası 'Fat Man' ile

Nagasaki

'ye gerçekleştirilmiştir.

Türkiye, nükleer silahların geliştirilmesini ya da elde edilmesini yasaklayan anlaşmayı 1980 yılında imzalamıştır.

Birleşmiş Milletler tarafından

Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması ise

7 Temmuz 2017'de kabul edilmiş, 20 Eylül 2017'de imzalanarak 22 Ocak 2021'de yürürlüğe girmişti.

Hamas-İsrail Savaşı devam ederken, İran'ın, İsrail'e karşı harp ilan etmesiyle nükleer silahların kullanılması tehlikesi yeniden gündeme gelmiş bulunmaktadır.

Rusya

, 5 bin 889 nükleer savaş başlığıyla, nükleer güce sahip ülkeler arasında ilk sırada yer alırken, Rusya'yı 5 bin 244 başlıkla ABD ve 410 nükleer başlıkla Çin takip etmekte.

Türkiye ise Almanya, Hollanda, Belçika ve İtalya ile birlikte

kendi nükleer silahı bulunmayan

ancak NATO'nun nükleer paylaşım kapsamında silahlara ev sahipliği yapan ülkeler arasında yer almaktadır.

Bilindiği gibi 6 Ağustos 1945'te insanlık tarihinde bir ilk yaşanmış ve ABD tarafından Japonya'nın Hiroşima kentine

ATOM BOMBASI

atılmıştı. Dünya büyük bir felaketle karşı karşıyaydı. Aynı ABD 3 gün sonra yani 9 Ağustos 1945 günü Nagazaki'ye ikinci

ATAM BOMBASINI

atarak dünyada

ATOM BOMBASI

kullanan tek ülke olmuştu.

Bugün, artık birçok ülkelerin envanterlerinde

ATOM BOMBALARI

bulunmaktadır. Allah korusun, Üçüncü Dünya Savaşının çıkması durumunda, bütün dünya yerle yeksan olacak milyonlarca insan ölecek, yaralanacak, evsiz, barksız, yurtsuz kalacaktır.

İnsanlık, artık böyle bir savaşı kaldıramaz. Bunun için nükleer silah üretiminin durdurulması yanında, mevcut silahların da imha edilmesi gerekmektedir. Nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya bütün insanlığın özlemidir. İnsanlar, birbirlerini öldürmek için değil, yaşatmak için gayret göstermelidir. Silah imalatına harcanan paralar insanlığın mutluluğu için harcansaydı, dünyamız cennete dönecekti Nükleer silahların kasıtlı veya yanlışlıkla kullanılması riskinin çok yüksek olduğunu da uzmanlar açık bir şekilde ifade etmektedirler. Ülkeleri yöneten liderlerin  akıllarını başlarına almaları ve en azından nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya için çaba göstermelerinin zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir.

Üçüncü Dünya Savaşı çıkması ihtimalinin yaşandığı bugünlerde başta ABD, Rusya ve Çin olmak üzere, nükleer güç konumunda olan ülkelerin liderlerine, tarihin lanetine uğramamaları açısından akl-ı selim sahibi olmaları tavsiye edilmektedir.

Bakmadan Geçme