KAHT-I RİCAL!!!
Maalesef, son yıllarda Siirt'te sözün tam anlamıyla bir KAHT-I RİCAL yaşandığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.'Kaht-ı Rical' 'ADAM KITLIĞI' anlamına gelen, vurgu yüklü bir deyimdir.
Maalesef, son yıllarda Siirt'te sözün tam anlamıyla bir
KAHT-I RİCAL
yaşandığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.
'Kaht-ı Rical' 'ADAM
KITLIĞI'
anlamına gelen, vurgu yüklü bir deyimdir.
Siirt'te
KAH-I RİCA
L yaşandığını nereden anlıyoruz derseniz, elbette son yıllarda Belediye Başkanlarımızın ve Milletvekillerimizin neredeyse tümüne yakınının ithal malı olmalarından!
Geçmiş yıllardaki milletvekillerimize bakıyoruz aralarında kimler var, kimler. Halil Hulki Aydın'lar, Kadri Oktay'lar, M. Emin Kılıççıoğlu, Mehmet Sabri Çeliktuğ, Hayrettin Özgen, M. Nebil Oktay, Zeki Çeliker, İdris Arıkan ve diğerleri.
Yine geçmiş yıllarda Belediye Başkanlığı yapanları anımsamaya çalışıyoruz. Abdurrezzak Efendi'ler, Hami Efendi'ler, Hacı Mehmet Efendi'ler, Lütfü Yavuz, Sabri Çeliktuğ, Melek Arslan, Lütfü Kayra, Hayrettin Özgen, Edip Turhan ve hepsi de birbirinden başarılı diğer yüzde yüz yerli Belediye Başkanları!
Şehrimizde, gerçekte adam kıtlığı yok ama adam kıtlığı var zehabında olan Siyasi Parti Genel Başkanları bulunmakta. Siirt'e tepeden inme adaylar sipariş ederek, aslında hem Siirt'e, hem kendi partilerine zarar veriyorlar.
Siirt ve Siirtliler neden böyle emri vakilere muhatap tutuluyorlar anlamak mümkün değil. Aslında adam gibi adamlar aranırsa, adamların hası Siirt'tedir. Ismarlama adaylara ihtiyacımız da yoktur. Siirtlilerden sadece kendileri için milletvekilleri ve belediye başkanları değil, İstanbul'u yönetecek belediye başkanları, hatta kabineyi oluşturacak bakanlar kurulu bile oluşturulabilir, hem de en başarılı olacak bir kabine…
Siyasi partiler, Siirtlileri küçümseyip, ithal malı adaylar atamak tutumundan hiç vazgeçmeyecekler mi dersiniz. Ama biz Siirtlilerin de hiç suçları yok, diyemeyiz. Seçimde, bütün Siirtliler olarak sandıklara gitmeyerek, aslında en iyi protestoyu sergileyebiliriz. Ancak, bu da mümkün değil tabii. Sonuç itibarıyla siyasi partilerden nemalananlar var. Siirt halkını sandıkların başlarına yönlendirecek olanlar da bu menfaatperest çarıklı erkanlar olmaktadırlar.
ANEKDOT
Seçim ortamında olduğumuz bugünlerde, hemşerilerimiz, seçimlerle ilgili anekdotlarla, bizlere malzeme temin ediyorlar.
Bir Belediye Başkanlığı seçiminde Rahmetli Hayrettin Özgen'in karşıtları, karşı bir kampanya başlatmışlarmış. Allah rahmet etsin. Gayet kibar, gayet hürmetkr ve halkını seven biri olduğu bilinen Özgen'in:
-
Kafamı bozmasınlar, ben adaylıktan çekilirim. MIDO'YU (Rahmetlinin hizmetçisinin adı) ADAY YAPARIM, onlar da mecburen gider, oy kullanırlar!
dediğini iddia ederek, bu söylentiyi yaymışlar.
Şimdi, aynı anekdotu Şehrimizde ve İlimiz genelinde ithal malı adaylarla seçime katılan siyasi partiler için uyarlayabiliriz. Diyebilirler ki 'İthal malı aday ne demek! Bu Siirtliler, kafamızı bozmasınlar, İTHAL MALI ADAYLAR YERİNE, hizmetçilerimizi aday yaparız. Yine mecburi giderler, adaylarımıza oy kullanırlar!'
TAŞLAMALAR
İTHAL MALI ADAYLAR
GELECEK ANLAŞILAN
SİİRT'TE KAHT-I RİCAL
VARDIR HERHALDE BUNDAN
NE AĞAYA, NE ŞEYHE
OY VERMEDİM, OY VERMEM
HELE İTHAL ADAYA
MEYLETMEDİM, MEYLETMEM
SİİRTLİ, TÜRKİYE'Yİ
BİLE YÖNETEBİLİR
NE HİKMETTİR YİNE DE
İTHAL ADAYLAR GELİR
SUÇUN BÜYÜĞÜ BİZDE
HER SEÇİM TIPIŞ-TIPIŞ
GİDER OY KULLANIRIZ
SİİRT'TE ADAM YOKMUŞ