MESİH'LİK VE MEHDİ'LİK!

İslam âleminde MESİHLİK ve MEHDİLİK kavramı hep tartışılmıştır.Peygamber Efendimiz HAZRET-İ MUHAMMED'TEN (O'na al ve ashabına salat ve selam olsun) sonra hemen her asırda MESİHLİK ve MEHDİLİK davasına kalkışan birçok din simsarları türemiştir.

İslam leminde MESİHLİK ve MEHDİLİK kavramı hep tartışılmıştır. Peygamber Efendimiz HAZRET-İ MUHAMMED'TEN (O'na al ve ashabına salat ve selam olsun) sonra hemen her asırda MESİHLİK ve MEHDİLİK davasına kalkışan birçok din simsarları türemiştir.

MESİHLİK VE MEHDİLİK kavramları zaman-zaman İslam leminin de başına bellar açmıştır. Mehdilik ve Mesihlik iddiasıyla ortaya çıkarak, etraflarına cahil cühela takımlarından kimseleri toplayan ve kargaşalara yol açanlar hep olmuştur.

Abdi İpekçi'nin katili ve Papa 2'nci John Paul'un suikastçısı olarak 30 yıl hapis yattıktan sonra, cezaevinden tahliye edilen Mehmet Ali Ağca da bir ara MESİH OLDUĞUNU İLN ETMİŞTİ. Tabii, gerçek Müslümanların bu gibi safsatalara inanmaları mümkün değildir. Çünkü dinimizde yer alan MESİH'İN tarifiyle, kendileri için MESİH ve MEHDİ sıfatını kullananların hiçbir benzerlikleri yoktur. Mehdilik kavramı hadisi şeriflere dayanır.  'Mesih' ise bizzat Kur'an-ı Kerim'de yer alan bir kavramdır. Kur'an-ı Kerim'de melen şöyle buyrulur:

'Ve şüphesiz Allah ın resûlü: Meryem oğlu İsa Mesih i biz öldürdük.' demelerinden. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Ama onlar için benzeri vardı. Şüphesiz onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, ondan dolayı kesin bir şüphe içindedirler. Onların o hususta bilgileri yoktur. Sadece onlar, zanna uyarlar. Kesinlikle onu öldürmediler.'

yet-i Kerimenin mealinden de anlaşılacağı üzere, 'MESİH' Hazret-i İsa'nın (Peygamberimize, O'na, cümle peygamberlere salat ve selm olsun) adlarından biridir. Mesihlik iddia edenler Meryem oğlu İsa olmadıklarına ve olamayacaklarına göre, bu iddiaları da ancak ve ancak ANTİSOSYAL KİŞİSEL BOZUKLUKLARDAN NEŞ'ET EDEN HEZEYANLARDIR.

Hazret-i İsa'nın, kıyametin kopmasına yakın dünyaya teşrif edeceği ve HAZRET- MUHAMMED'İN (A.S.V) şeriatını tatbik ederek bir süre için hüküm süreceği, sıhhat dereceleri tartışılabilecek hdis-i şeriflerde yer almaktadır.

İslmi kavramlardan biri olan 'MEHDİLİK' ise yine sıhhat dereceleri tartışılabilecek hadisi şeriflere dayandırılır. Mehdi'nin kıyamete yakın zuhur edeceği ve Peygamber Efendimizin soyundan olacağı belirtilir. Hatta Peygamber Efendimiz tarafından şeklinin, şemalinin tarif edildiği belirtilir. Mehdi'nin gelmesiyle, bütün dünyaya bolluk, bereket ve huzur geleceği söylenir. Ancak MESİHLİĞİN DE, MEHDİLİĞİN DE BİRER ŞAHSİ MANEVİ OLDUKLARI GÖRÜŞÜNDE OLAN ULEMA SINIFINA DAHİL DİN ADAMLARI VARDIR.  Zaman-zaman, MESİHLİK VE MEHDİLİK İDDİASINDA BULUNAN ŞARLATANLAR HEP OLMUŞTUR VE OLACAKTIR!

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili suskuluğunu bozsa da bir açıklama yapsa, bari!

ANEKDOT

Akıl hastanesinde doktor, bir hastasına   sormuş:

-Ne iş yaparsın?

Hasta cevap vermiş:

-Peygamberim!

Hasta ile doktor arasındaki bu diyaloga tanık olan başka bir hasta hemen müdahale etmiş:

-Hayır, ben ona böyle bir görev vermedim!

Bakmadan Geçme