Patlama Sesine Uyanan Küçük Yasin, Hafif Şekilde Yaralandı
İlimiz Kurtalan ilçesinde bir binanın 1.katında bulunan balkona atılan torpilin patlaması sonucu balkonda uyuyan 13 yaşındaki çocuk yaralandı.
İlimiz Kurtalan ilçesinde bir binanın 1. katında bulunan balkona atılan torpilin patlaması sonucu balkonda uyuyan 13 yaşındaki çocuk yaralandı. Olay, gece saatlerinde Yenidoğan Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde meydana geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce, cadde üzerinde İnaç ailesine ait binanın 1'. katında bulunan balkona torpil fırlatıldı. Torpilin balkona düşer düşmez patlaması sonucu balkonda uyuyan 13 yaşındaki Yasin İnaç, kolundan ve sırtından yaralandı.
Yaralanan 13 yaşındaki Yasin İnaç'a ilk müdahaleyi sağlık personeli olan annesi yaparken, İnaç ailesi, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen polis ekipleri bölgede inceleme başlattı.
Uyuduğu sırada patlayıcı madde ile hafif şekilde yaralanan Yasin İnaç, uykuya daldığı anda patlama sesine uyandığını belirterek; 'Saat gece 23:00 sularında uyumak için yatağıma geçtim. Tam uykuya dalarken önce bir patlama sesi ve ardından sırtımda bir ağırlık oluştu. O anda tam olarak ne olduğunu hatırlayamıyorum ama kolum ve tişörtüm yandı, eğer kolumla müdahale etmeseydim ateş daha fazla yanıp vücudumu yakıp delebilirdi' dedi.
Küçük çocuğun annesi Nurten İnaç ise, patlayıcı maddelerin satışının engellenmesiyle ilgili denetimlerin artırılmasını istedi. Oğluna ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını belirten anne İnaç; 'Gece 23:00 gibi oğlum balkona uyumaya geçtiği sırada patlayıcı madde balkona atıldı. Oğlumun tişörtü, sırtı ve kolunda yanıklar oluştu. Sağlık personeli olduğum için ilk müdahaleyi yaptım. Bu tür patlayıcıların satılan yerlerde satılmasının yasaklanması gerekiyor. Çocuklar ve gençler sürekli bayram boyunca bu tür maddeleri patlatarak kişilere veriyor rahatsız ediyorlar. Gece yaşanan olayda biz şikayetçi olamadık, çünkü güvenlik kameraları yoktu. Denetimlerin artırılması ve bu tür patlayıcıların yasaklanmasını istiyoruz' diye konuştu.
Haber Merkezi