SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN DERKEN!!!
Koronavirüs salgını, sağlık mensuplarının önemini vurgulamak açısından önemli bir gösterge oldu.Gerçekten, sağlıkçılarımız hayatlarını tehlikeye atarak fedakârca bir çalışma sergilemektedirler.
Koronavirüs salgını, sağlık mensuplarının önemini vurgulamak açısından önemli bir gösterge oldu. Gerçekten, sağlıkçılarımız hayatlarını tehlikeye atarak fedakrca bir çalışma sergilemektedirler. Bu bakımdan
SAĞLIK KAHRAMANLARINA
gönülden müteşekkiriz.
KORONAVİRÜS SALGININA
karşı sağlıkçılarımızın canla, başla ve fedakrca çalışmaları takdirle izlenirken zaman-zaman görevleri başında uğradıkları şiddet olayları da gündeme taşındı. Sağlıkta şiddete karşı yasa çıkarılması için TBMM'ne teklifler sunuldu. Bu konuda önce CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, doktor önlüğü ile Meclis kürsüsüne çıkarak sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını istedi.
Şeker teklifle ilgili, 'Üç gün biz halk olarak sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz halkla birlikte alkışladığımızın ötesinde, Meclis olarak bu, sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı sokakta alkış yapandan. Sadece alkış yetmez, biz sorumlulukları yerine getirelim istiyoruz' diye konuştu.
Ancak, Şeker'in teklifi AKP'nin ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.
CHP'nin, sağlıkta şiddete yönelik yasa tasarısını reddeden AKP ve MHP daha sonra kendileri bir yasa teklifi hazırlayarak meclise sundular. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da AKP ve MHP tarafından sunulan sağlıkta şiddet yasası ile ilgili milletvekillerine çağrı yaparak:
'Sağlıkta şiddet yasası oy birliği ile kabul edilsin'
temennisinde bulundu.
Sağlık Bakanı, yasa teklifi ile ilgili olarak: 'Vekillerimize sesleniyorum. Hekimlerimizin ve personelimizin uğradığı şiddet pek çok kez haber konusu oldu. Bu suçlar ancak caydırıcı cezalarla önlenebilir. Sağlık çalışanlarımızın önemli bir kısmının salgınla mücadele ettiği şu zorlu günlerde yeni bir şiddet olayı kabul edilemez. Toplum vicdanında bağışlanamaz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin yasa tasarısı bizim için çok önemlidir.
Değerli Meclis üyelerimiz, sizden istirhamımız, bu tasarıya herkesin evet oyu vermesidir. Sağlıkta şiddet yasası oy birliği ile kabul edilsin. Böyle bir durumda, sağlık tüm çalışanları sizleri yürekten alkışlayacağız' dedi.
Burada bir çelişki var. CHP'nin aynı kapıya çıkan yasa teklifi reddedilirken sesini çıkarmayan Sağlık Bakanının, AKP'nin ve MHP'nin tekliflerinin oy birliğiyle kabul edilmesini istemesi, elbette partizanca bir zihniyetin tezahürüdür. Zaten, muhalefet oy vermese de yasa teklifi meclis genel kurulundan geçecektir. Çünkü parmak hesabı çoğunluk var!
Bizim asıl gündeme getirmek istediğimiz konu, sağlıkta şiddet yasası çıkarılırken, hasta haklarının da göz ardı edilmemesidir. Unutmayalım ki, hastaların da hakları vardır. Sağlıkla ilgili şiddet yasası çıkarılırken, hasta hakları görmezden gelinmesin! Kısacası,
(ne şiş yansın, ne kebap!)