SEÇİMLERE, KAN KARIŞTI!
24 Haziran'a sayılı günler kala, seçim çalışmalarına kan karıştı.Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen olayda 4 kişi öldü.
24 Haziran'a sayılı günler kala, seçim çalışmalarına kan karıştı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen olayda 4 kişi öldü. 10 kişi de yaralandı.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AKP Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında yaşanan silahlı kavgada yaralananlardan 4'ü hayatını kaybetti. Suruç ilçesine bağlı Dikili Mahallesindeki çarşıda yaşanan olayda AKP Şanlıurfa Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız'ın esnaf ziyareti sırasında meydana gelen müessif olay, maalesef 4 vatandaşın hayatlarına mal oldu. Tabii, bu iş burada bitmiş de değildir. Gerekli tedbirlerin alınmaması ve tahrik edici beyanatların devamı halinde olay aşiretler kavgasına dönüşebilir.
Gerginliğin en üst derecede devam ettiği ilçede olaylarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı. Siyaset erbabı arasında sert beyanatlar birbirini takip ederken, bu tür beyanatların yeni patlamalara davetiye çıkaracağını anımsatmakta yarar vardır.
Ölen dört kişiden biri AKP Milletvekili İbrahim Yıldız'ın Ağabeyi. Diğer ölenler ve yaralananlar ise HDP'li olarak tanımlanan Şenyaşar Ailesi mensupları. Yıldız ailesi AKP yanlısı, Şenyaşar ailesi ise HDP'li olarak biliniyorlar.
İddiaya göre Suruç'taki olay şöyle gelişti. AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları seçim çalışması kapsamında iş yerlerini ziyaret ederlerken bir esnafın tepkisiyle karşılaştılar. İş yerinden çıkılmasını isteyen ve adının Esvet Şenyaşar olduğu anlaşılan esnafla partililer arasında kısa bir tartışma yaşandı. Vekil ve yakınları buradan ayrıldı. Birkaç gün sonra yine seçim çalışması için aynı yere gelindi. Birkaç gün önce yaşanan gerilim daha da arttı. Sözlü tartışmanın sonunda Esvet Şenyaşar'ın oğlu Celal ile Vekil Yıldız'ın bir yakını arasında arbede yaşandı. Derken silahlar konuştu. Bir grup Şenyaşar'ın iş yerini uzun namlulu silahlarla taradı. Şenyaşar da pompalı silahla karşılık verdi. Saldırıda oğlu öldürülen Esvet Şenyaşar ayağından yaralandı. İş yerinden açılan ateş sonucu ise Milletvekili Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah ve Süleyman Yıldız ile yakınları yaralandı. Hastaneye götürülen Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri olayın büyümemesi için ilçenin belli noktalarında ve giriş çıkışlarında önlemler aldı. Olaya karışanların yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor. Yaralılar ise ilçe ve kent merkezindeki hastanelere sevk edildi.
Olaylar bir türlü önlenemezken iddiaya göre, 3'üncü olay Suruç Devlet Hastanesi'ndeki yaralılara saldırı şeklinde gerçekleşti. Esvet Şenyaşar'ın ve bir oğlunun yaralı olarak geldiği hastanede öldürüldüğü öne sürüldü.
Şenyaşar ailesinden 3, Yıldız ailesinden 1 olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği olayda, yaralı sayısının 10'dan fazla olduğu belirtiliyor.
Suruç, Türkiye'nin en hassas bölgelerinden biridir. Hatırlanacağı üzere 20 Temmuz 2015 tarihinde, yine bu İlçede büyük bir katliam yaşanmıştı. Düzenlenen bombalı intihar saldırısında 32 kişi ölmüş, çok sayıda vatandaş da yaralanmıştı.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) Kobani'ye yardım amacıyla Suruç'ta düzenlediği basın açıklaması sırasında IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirtilen intihar saldırısında, aralarında eylemi gerçekleştiren canlı bombanın da bulunduğu 32 kişi hayatını kaybetmişti.
Evet, 24 Haziran seçimlerine maalesef kan karıştı. Dileriz ki, bu olaydan ibret alınarak, özellikle siyasi parti liderleri daha yapıcı bir üslupla konuşsunlar ve tahrik edici beyanatlardan kaçınsınlar. 24 Haziran seçimleri yüzünden dökülen ilk ve tek kanın, Suruç'ta meydana gelen bu acı olayla sınırlı kalması dileklerimizle…
TAŞLAMALAR
SEÇİMLERE SAYILI
GÜNLER KALMIŞTIR ARTIK
SİYASİLER PEK HIRÇIN
VATANDAŞLARA YAZIK
SURUÇ'TA KAN KARIŞTI
SEÇİMLERE BELLİDİR
4 HAYAT KAYDI GİTTİ
ORTAM TEHLİKELİDİR
SİVRİ DİLLİ LİDERLER
KIZIŞTIRIR ORTAMI
TUZU KURU ONLARIN
HALK ÇEKMEDE ECRAMI
24 HAZİRAN GEBE
GİBİ DURUYOR BENCE
SÖYLER MİSİNİZ DOSTLAR
GÜNEŞ DOĞAR MI SİZCE