Siirt Üniversitesinde Araştırmadan Uygulamaya Proje Çıktıları ve Öneriler Çalıştayı
Çalıştayda 'Sporla Güçlenmek: Fiziksel Aktivitenin Zorbalık Mağduriyeti ve Bilişsel Dikkat Üzerine Etkisi,' 'Merkezi Sınav Sisteminin Değerlendirilmesi: Öğretmen ve Öğrenci Görüşleri,' 'Madde Bağımlılığından Kurtulma Öz Yeterliliği ve Psikolojik Sağlamlık
Çalıştayda 'Sporla Güçlenmek: Fiziksel Aktivitenin Zorbalık Mağduriyeti ve Bilişsel Dikkat Üzerine Etkisi,' 'Merkezi Sınav Sisteminin Değerlendirilmesi: Öğretmen ve Öğrenci Görüşleri,' 'Madde Bağımlılığından Kurtulma Öz Yeterliliği ve Psikolojik Sağlamlık Arasındaki İlişki: Sporun Destekleyici Rolü,' 'Amatör ve Profesyonel Sporcular Arasında Doping: Bilinç Mi Tehlike Mi' başlıklı projelerin çıktıları ve başvuru konularında bilgiler verilerek TUBİTAK 2209 projeleri ve başvuruları noktasında katılımcılara bilgiler aktarıldı.
Bu kapsamda çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, 'Bugün burada, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209 proje başvuruları ve proje çıktıları üzerine gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı çalıştayda sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini her zaman en üst düzeyde desteklemeye ve teşvik etmeye devam etmektedir. Bilimsel projeler, toplumsal fayda yaratmanın yanı sıra akademik bilginin üretim ve uygulama süreçlerini zenginleştirerek geleceğe yön veren çalışmalara zemin hazırlamaktadır. Bugün burada ele alınacak projeler de bunun en güzel örneklerini oluşturmaktadır.' dedi.
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ise yaptığı konuşmada toplumda bedenen ve ruhen iyi bir insan olmanın önemine dikkat çekerek 'Sağlıklı ve ahlaken, ruhen iyi bireyler, güçlü bir toplumun temelidir. Bu bağlamda madde bağımlılığı ile mücadele sadece güvenlik önlemleriyle değil; eğitimciler, sağlık çalışanları, aileler ve toplumun tüm kesimlerinin iş birliğiyle mümkündür.' dedi.