Siirt'te 40 Yıl Sonra Bir İlk Zübeyde Hanım Lisesi Nohutlu Ekmek Üretti
İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, Sultan Abdülhamit Han Anadolu Teknik Meslek Lisesinin ardından Zübeyde Hanım Anadolu Kız Teknik Meslek Lisesinde de ekmek üretimine başladıklarını söyledi.Okullarda yaptıkları ekmek üretimi ile amaçlarının fırıncılard
İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, Sultan Abdülhamit Han Anadolu Teknik Meslek Lisesinin ardından Zübeyde Hanım Anadolu Kız Teknik Meslek Lisesinde de ekmek üretimine başladıklarını söyledi.
Okullarda yaptıkları ekmek üretimi ile amaçlarının fırıncılarda rekabet olmadığını belirten Sadoğlu: 'Amacımız ekmek üretimi yapan esnaflarımızla rekabet etmek değil, amacımız öğrencilerimizin meslek sahibi olmalarını sağlamak ve bunun yanında nohutlu ekmek üretimi gibi geleneksel tatlarımızı tekrar vatandaşlarımızla buluşturmaktır' dedi.
Lise Müdürü Sevda Onay da Siirt mutfağının önemli tatlarından olan nohutlu ekmeği yaklaşık 40 yıl aradan sonra yeniden üretmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek: ' Yaklaşık 40 yıldan beri üretilmeyen nohutlu ekmeği üreterek aynı zamanda kültürümüzü de yaşatmış oluyoruz, hazır maya kullanmıyoruz. Tamamen doğal olan üretimde emeği geçen eğitmenimiz Selin Arslan ve diğer meslektaşlarımla öğrencilerimize teşekkür ediyorum' dedi.
NOHUTLU EKMEK
Nohut içerisinde bekletildikten sonra nohutlar bir kenara bırakılır ve su ile maya yapılır yapılan bu maya ile hamur yoğrulur ve bu hamurdan yapılan nohutlu ekmek yumuşak, lezzetli bir tada sahip olur.