'Sirik Peyniri'

Siirtlilerin deyimiyle (ICBEYNIT SİRİKE SİRİK PEYNİRİ) yapımı devam ediyor.Siirtli Peynirciler yüksek kesimlerindeki bereketli yaylalarında elde edilen süt ile Pervari ilçesinin Çemekare bölgesindeki karın altında toplanan 'SİRİK' tabir edilen ot karışı

Siirtlilerin deyimiyle

(ICBEYNIT SİRİKE = SİRİK PEYNİRİ)

yapımı devam ediyor. Siirtli Peynirciler yüksek kesimlerindeki bereketli yaylalarında elde edilen süt ile Pervari ilçesinin Çemekare bölgesindeki karın altında toplanan

'SİRİK'

tabir edilen ot karışımı ile elde edilen otlu peynir yapımı devam ediyor.

Siirt Helvacılar ve Peynirciler Çarşısında 20'ye yakın peynirci esnafı, kışın tüketilmek üzere yaylalardan getirtilen taze peyniri, salamura haline getirdikten sonra tuzluyor. Daha sonra orta sertlikte bir kıvam elde edilmesi için, peynir otu ile karıştırıldıktan sonra bidonlara dolduruyor. Hazırlanan peynir Siirt'in yanı sıra İstanbul, Bursa, Yalova, Ankara gibi Siirtlilerin yaygın yaşadıkları illere sipariş gönderiliyor.

Ancak, her şeye zam geldiği gibi, SİRİK PEYNİRİ DE bir hayli pahalı satılmakta, Kilosu 170-180 TL arası pazarlanmakta.

Haber :Akif ÖZALP

Bakmadan Geçme