Tandır Ekmeğine Rağbet
50-60 yıl öncesine kadar, Siirt yerli ahalisinin bütün evlerinde tandırlar vardı.Bu tandırlarda iki çeşit ekmek pişirilirdi.
50-60 yıl öncesine kadar, Siirt yerli ahalisinin bütün evlerinde tandırlar vardı. Bu tandırlarda iki çeşit ekmek pişirilirdi. Biri
IĞBEYZ IMRAVVOH,
diğeri ise
IĞBEYZ KEEK
olarak tanımlanırdı. Iğbez Imravvoh, azami bir hafta içinde tüketilmesi gereken bir tür idi. IĞBYZ KEEK ise, haftalarca dayanma özelliği olan KURU EKMEK türüydü.
Son zamanlarda, birçok bakkallarda ve marketlerde bile özellikle IĞBEYZ KEEK (KURU EKMEK) satışının giderek rağbet gördüğü müşahede edilmekte. Eski ekmeğin ayarında olmazsa bile, Siirt'in kadim halkının bu ekmek türüne talepleri oldukça yüksek. Bir kuru ekmeğin fiyatı ise 5 TL.
Haber:Elif KILIÇÇIOĞLU