Tillo'da Eski Yöntemle  Çeltik ve Susam Ekimi

Tillo ilçemizde tarım üreticileri, atalarından kalma eski yöntemle çeltik ve susam ekimini sürdürüyor.Çeltik ve susam üreticilerinin yoğun ekim mesaisi Mayıs ayında başlamakta.

Tillo ilçemizde tarım üreticileri, atalarından kalma eski yöntemle çeltik ve susam ekimini sürdürüyor. Çeltik ve susam üreticilerinin yoğun ekim mesaisi Mayıs ayında başlamakta.

Tillo'ya bağlı Hatrant köyü sakinleri çeltik ve susam ekimi yaptıklarında hiçbir teknolojiyi kullanmadıklarını, tarım işlerinde insan, at, katır ve eşek gücü ile tarım yaptıklarını söylüyorlar. Yıllardır atalardan kalma yöntemle çeltik ve susam eken Hatrant köyü çiftçileri, ürünlerine yoğun talep bulunduğunu, Köy sakinlerinin temel geçim kaynağının pirinç ve susam olduğunu, insan ve hayvan gücüyle tohumu toprakla buluşturduklarını dile getirmektedirler.

Pirinç ekiminde tohumun çok önemli olduğuna vurgu yapan köylüler bu tohumu hasat zamanında tarlada toplayarak 1 yıl boyunca muhafaza ettiklerini, Pirinç tohumunu yaklaşık 2 hafta su altında tuttuklarını ve daha sonra tohumu alarak, tarlaya serptiklerini, Sulak ve bataklı alanda yetişen pirincin, 6 ay geçtikten sonra verim vermeye başladığını belirtmektedirler.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme