TUGAY ESKİ KOMUTANLARIMIZDAN HALİL SOYSAL PAŞA (KARA PENÇE) TÜMGENERALLİĞE TARFİ ETTİ

Dün yapılan Askeri Şura toplantısında 3.Komando Tugayı eski Komutanlarımızdan Halil Soysal Paşa'nın TÜMGENERALLİĞE terfi ettiği memnuniyetle öğrenildi.

Dün yapılan Askeri Şura toplantısında 3. Komando Tugayı eski Komutanlarımızdan Halil Soysal Paşa'nın

TÜMGENERALLİĞE

terfi ettiği memnuniyetle öğrenildi. Siirtli Hemşerilerimizin sevip saydıkları ve

(PAŞA GİBİ PAŞA)

olarak tanımladıkları Halil Soysal Paşa, Suriye'deki askeri harektlarda da görev almış ve

(KARAPENÇE)

olarak ünlenmişti.

Libya'daki Türk Birliklerine komuta eden Halil Soysal Paşamızı tebrik ediyor, üstün başarılarının devamını dilerken, Siirtli sevenlerinin saygı, sevgi ve hürmetlerini iletiyoruz.

YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARI

23 Temmuz 2020 günü gerçekleşen Yüksek Askeri Şura toplantısında 17 general/amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise generalliğe yükseltildi. 30 general/amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Emekliye sevkedilen komutanlar arasında eski Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile Afrin Harekatı'nı yöneten Orgeneral İsmail Metin Temel de var...

30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Tümgeneral Veli Tarakcı korgeneralliğe terfi ettirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe, Tümamiral Aydın Şirin koramiralliğe terfi ettirildi.

35 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 294 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatıldı.

YAŞ kararları kapsamında 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ile Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri'nin görev süreleri bir sene uzatıldı. Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ile 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın görev süreleri bir yıl uzatıldı.

30 general ve amiral, kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla emekliye sevk edildi.

YAŞ kararları kapsamında, Orgeneral İsmail Metin Temel ile 2. Kolordu Komutanı Zekai Aksakallı kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi.

Halen 226 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla da 247 olacak.

Bakmadan Geçme