Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan'dan Dereotu'nun Faydaları, Zararları ve Ne Kadar Tüketmeliyiz?

100 gram dereotu 43 kalori, 61 mg sodyum, 738 mg potasyum, 85 mg C vitamini, 208 mg kalsiyum, 6.6 mg demir, 55 mg magnezyum içermektedir.

100 gram dereotu 43 kalori, 61 mg sodyum, 738 mg potasyum, 85 mg C vitamini, 208 mg kalsiyum, 6.6 mg demir, 55 mg magnezyum içermektedir.

Dereotunun içeriğinde az miktarda bakır ve çinko da bulunmaktadır. Peki dereotunun faydaları nelerdir?

Dereotu'nun Faydaları

-

Felç ve kalp hastalığı riskini azaltmayı sağlayan flavanoidler açısından zengin bir besindir.

-

Kalp sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

-

Antioksidanlar açısından zengin olması sebebiyle kansere karşı koruyucu etki göstermektedir.

-

Aromatik olması sebebiyle işlenmiş ürünler yerine kullanılabilecek bir alternatiftir.

-

Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

-

Dereotu tiroidlerin normal işlevlerinde çalışmasına yardımcı olabilmektedir. Fakat devam eden bir tiroid tedavisi görülüyorsa tüketmeden önce doktora danışılmalıdır.

Dereotu'nun Zararları

-

Tansiyon düşürücü etkiye sahip olması sebebiyle hipotansiyonu olan kişilerin fazla miktarlarda tüketmesi önerilmemektedir.

-

Dereotuna karşı alerjik reaksiyonu bulunan kişilerin tüketmesi kesinlikle önerilmemektedir. Bu durum nadir olarak gelişse de göz ardı edilmemelidir.

-

Safra kesesi sorunlarınız varsa dereotu taşların hareket etmesini sağlayacağı için kanallarda tıkama meydana getirebileceği için tüketimi zararlı olacaktır.

Bakmadan Geçme