Vali Ali Fuat Atik, Kamusal Alanda Tasarruf Tedbirlerine Dikkat Çekti

Vali Ali Fuat ATİK, kamusal alanda tasarrufların artırılması, daha etkin bir kamu mali disiplin anlayışının uygulaması ve denetlenmesi amacıyla bir dizi tasarruf tedbirlerinin il genelinde alınacağını söyledi.Valilikçe hazırlanan tasarruf tedbirleri konul

Vali Ali Fuat ATİK, kamusal alanda tasarrufların artırılması, daha etkin bir kamu mali disiplin anlayışının uygulaması ve denetlenmesi amacıyla bir dizi tasarruf tedbirlerinin il genelinde alınacağını söyledi.

Valilikçe hazırlanan tasarruf tedbirleri konulu genelgenin tüm kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamaya konulduğunu ifade eden Vali Atik, Tasarruf tedbirlerinin kamuda gereksiz harcamaların önüne geçilmesi ve kaynakların en rasyonel şekilde kullanılmasının amaçladığını vurguladı.

Tasarruf tedbirleri ile ilgili alınan önlemlerin denetleneceğini kaydeden Vali Atik,  her türlü israftan kaçınılacak, başta araç kullanımı olmak üzere elektrik, su, akaryakıt, telefon demirbaş malzeme, sarf malzemesi, vb. giderlerin en aza indirilmesi için gerekli özen gösterilecektir. ' dedi.

Her seviyedeki kurum yöneticileri, ellerindeki ekonomik, fiziki ve insan gücü kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanılması gerektiğine işaret eden Vali Atik, dairelerde işgücü, zaman ve maddi açılardan savurganlığa meydan verilmeyecek, azami tasarrufa özen gösterilerek, israf sayılacak davranışlardan kaçınılacaktır.

Vali Atik, son günlerde ekonomimize ve finans sektörümüze uluslararası düzeyde yapılan ekonomik savaşın başarısızlıkla sonuçlanacağını, Türkiye'nin bu operasyonlara karşı aziz milletimizin desteği ile kazanacağını sözlerine ekledi.

VALİLİK GENELGESİ

Siirt Valiliği, Vali Ali Fuat ATİK, imzalı tasarruf tedbirleri ve vatandaş odaklı kamu hizmetlerinin daha verimli ve etkin kullanılması amacıyla tüm kamu kuruluşlarını kapsayan bir genelge yayınladı.

GENELGE 15/08/2018/7833

Ülkemize son günlerde uluslararası düzeyde yapılan ekonomik saldırıların önüne geçilmesi ve kamusal alanda tasarrufların arttırılması, daha etkin mali disiplinin uygulanması ve denetlenmesi ve kamuda yürütülen hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilebilmesi amacıyla, aşağıda belirtilen tedbirlerinin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur:

I-   TASARRUF TEDBİRLERİ

Kamuda gereksiz harcamaların önüne geçilmesi ve kaynakların en rasyonel şekilde kullanılması amacıyla; her türlü israftan kaçınılacak, başta araç kullanımı olmak üzere; telefon, elektrik, su, akaryakıt, demirbaş malzeme, sarf malzemesi, vb. giderlerin en aza indirilmesi için gerekli özen gösterilecektir. Resmi telefon görüşmelerinde kısa ve öz konuşmanın yanı sıra özel görüşmelerin ilgili personelden tahsil edilmesine dikkat edilecektir.

Her seviyedeki kurum yöneticileri, ellerindeki ekonomik, fiziki ve insan gücü kaynaklarını en rasyonel şekilde kullanacaklardır. Dairelerde işgücü, zaman ve maddi açılardan savurganlığa meydan verilmeyecek, azami tasarrufa özen gösterilerek, israf sayılacak davranışlardan kaçınılacaktır.

Kamu yöneticileri, kamu hizmetlerinde tasarruf sağlayıcı ve maliyet azaltıcı tedbirleri sürekli geliştirecekler, bu tedbirleri kendi bünyelerine intibak ettirerek ve geliştirerek uygulayacaklardır.

II- RESMİ TAŞITLARIN KULLANIMI

Tüm  resmi taşıtların kullanılması; gerek  237 Sayılı Taşıt Kanununda ve gerekse   Başbakanlığın 17/01/2007 tarih ve 2007/3 sayılı genelgesinde belirtilmiştir.

Tüm kamu taşıtları ve kamu hizmetlerinin ifası için kiralanan araçların; anılan kanun ve genelgelerde belirtilen usul ve esaslar dhilinde kullanılmasını, resmi hizmete mahsus araçların (kiralanan araçlar dhil), makam araçları veya özel araçlar gibi kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmemesini, özellikle özel işlerde, tatil günlerinde ve resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla, kurum amirleri tarafından gerekli hassasiyet gösterilerek, bu konuda herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesini, personelin de aynı ölçüde bahse konu hususlara özen göstermeleri sağlanacaktır.

Kamu taşıtlarının (kiralanan araçlar dhil), resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla, görevin sona ermesine müteakip bütün taşıtlar kurum garajına veya önüne park edilecektir.

III- VATANDAŞ ODAKLI HİZMET

Günümüz çağdaş kamu yönetiminin temel felsefesi; vatandaşa güveni esas alan, Devlet-Vatandaş ilişkilerinde kırtasiyeciliğe kaçmayan ve bürokrasi içinde boğulmayan, vatandaş taleplerinin en kolay, en seri ve en uygun şekilde sonuçlandırılmasını amaçlayan 'vatandaş odaklı' bir yönetimi gerçekleştirmektir. Bu husus Hükümetimizin temel idari düzenlemelerinde de yer almaktadır.

'Vatandaş odaklı yönetim', vatandaşlarımızın hizmet kapısı olarak gördüğü Devlet kapısında, gereksiz emek ve zaman kaybına uğratılmadan ve bekletilmeden işlerinin kolaylıkla sonuçlandırılmasını hedeflemektir. Söz konusu kamu yönetimi anlayışıyla, vatandaşın kamu kurumlarındaki iş ve taleplerinin zamanında karşılanması ile artık günümüz çağdaş yönetiminde yeri olmaması gereken, birtakım aracıların devreye girerek vatandaşı maddi-manevi sömürmesi engellenecek ve aynı zamanda kamu görevlilerinin şahsında, Devletimizin itibar ve güven kaybına uğraması da önlenmiş olacaktır.

IV- KAMU GÖREVLİLERİNDE ETİK DAVRANIŞ

5176 sayılı Kanun ve bu Kanun'a istinaden yayınlanan Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uyarınca Kamu kurum ve kuruluşlarda ast - üst ve vatandaşla olan ilişkilerde insan haklarının gerektirdiği davranış içerisinde bulunulacak, hiçbir şekilde hak ihlaline sebebiyet verecek bir davranış içerisinde olunmayacaktır.

Genelgenin, kamu kurum ve kuruluşunda çalışan bütün personele duyurulmasını, genelgede belirtilen huşuların kurum amirleri tarafından yerine getirilerek, herhangi bir aksaklığı meydan veya mahal verilmemesini ve bu konuda gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Bakmadan Geçme