Yeşil ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Arazi Yönetim Altyapısı Projesi Kapsamında Siirt Akıllı Şehir Olacak!

İhaleye konu işler, iki ayrı sözleşme paketi halinde yapılacak.İllerin merkez ilçeleri ve bazı ilçeleri kapsayan projede, toplamda 8193 pafta ve 141.

İhaleye konu işler, iki ayrı sözleşme paketi halinde yapılacak. İllerin merkez ilçeleri ve bazı ilçeleri kapsayan projede, toplamda 8193 pafta ve 141.879 mimari proje üzerinden 3 boyutlu şehir modelleri oluşturulacak.

Siirt,

Yeşil ve Sürdürülebilir Kalkınma için Arazi Yönetim Altyapısı Projesi

kapsamında hayata geçirilecek

3B Şehir Modelleri

çalışmalarıyla dijital dönüşüm sürecine dahil ediliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından yürütülecek projede, Siirt'in kent altyapısı dijital ortamda üç boyutlu modelleme ile ayrıntılı şekilde hazırlanacak.

Dünya Bankası finansmanıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında, Siirt'in merkez ilçesi haritalandırılarak, binalar, arazi yapısı ve mimari projeler dijital ortamda birebir yansıtılacak. Bu çalışmalar, şehrin gelecekteki altyapı projelerine ışık tutarken, kentsel dönüşüm, afet yönetimi ve şehir planlamasında önemli bir kaynak oluşturacak.

DOĞAL AFETLERE KARŞI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER

3B şehir modelleri, binaların yapısal özelliklerinden arazi eğimlerine kadar ayrıntılı bilgiler içerecek. Bu veriler, doğal afetler öncesinde risk analizleri yapılmasına ve gerekli önlemlerin alınmasına yardımcı olacak. Ayrıca, kentsel dönüşüm projelerinde

yer tespiti

,

yapı yoğunluğu hesaplamaları

ve

altyapı düzenlemelerinde

kullanılacak.

PROJE KAPSAMINDAKİ DİĞER İLLER

Siirt ile birlikte modelleme çalışmaları, Türkiye genelinde toplam

27 ilde

yürütülecek. Çalışmaların yapılacağı diğer iller şöyle: Afyonkarahisar, Ardahan, Bilecik, Çorum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Bitlis (Merkez, Tatvan ilçeleri) Karabük (Merkez, Safranbolu ilçeleri)

Bu kapsamlı çalışma, şehirlerin gelecekteki planlamalarında önemli bir altyapı verisi sağlayacak.

SİİRT'İN GELECEĞİ DİJİTALLEŞİYOR

Projenin tamamlanmasıyla Siirt,

akıllı şehir uygulamalarına geçiş

için gerekli dijital altyapıya kavuşacak. Şehrin doğal ve tarihi dokusu korunurken, modern şehircilik anlayışıyla hazırlanan dijital haritalar sayesinde sürdürülebilir kalkınma hedeflerine daha hızlı ulaşılması bekleniyor.

Proje çalışmalarının

2025 yılı itibarıyla başlaması

planlanıyor. Siirt'in geleceğe hazırlanmasında önemli bir kilometre taşı olan bu modelleme, çevre dostu şehircilik anlayışının gelişimine de katkı sağlayacak.

Bakmadan Geçme