- Haberler
- Genel
- AŞKLAR SONA ERİYOR, ERUH YOLU BİTİYOR... BAKAN KARAİSMAİLOĞLU SİİRT'TE İNCELEMELERDE BULUNDU
AŞKLAR SONA ERİYOR, ERUH YOLU BİTİYOR... BAKAN KARAİSMAİLOĞLU SİİRT'TE İNCELEMELERDE BULUNDU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, görev alanındaki yatırımları inceledi ve çeşitli temaslarda bulundu.Bakan Karaismailoğlu, tamamlanması bir türlü bitmeyen ve aşk hikayelerine dönen Eruh yolundaki Zorava Köprüsünün Eylül ayında tamamlanacağ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, görev alanındaki yatırımları inceledi ve çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, tamamlanması bir türlü bitmeyen ve aşk hikayelerine dönen Eruh yolundaki Zorava Köprüsünün Eylül ayında tamamlanacağını söyledi.
Şırnak'taki temaslarının ardından Siirt'e gelen Bakan Karaismailoğlu, Eruh ilçesinde şehit Süleyman Ay meydanında Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Eruh Kaymakamı Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Cevher Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Avukat Ekrem Olğaç ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
Daha sonra belediyeyi ziyaret eden bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler Belediye Başkanı Cevher Çiftçi’den bilgi aldı.
Bakan ve beraberindekiler Siirt/Eruh karayolu Zarova Çayı üzerinde yapımına 1998 yılında başlanan ancak çeşitli nedenlerle bugüne kadar tamamlanamayan 350 metre uzunluğunda ve orta ayak yüksekliği 72 metre olan köprüde incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, bölgede devam eden yol yapım çalışmalarını incelemek üzere Cizre'den geziye başladıklarını ve Siirt’te sürdürdüklerini söyledi.
Bakan Karaismailoğlu; "Şırnak/Eruh arasındaki yol çalışmalarımız da devam ediyor. Şu anda da Eruh/Siirt arasındaki çalışmaları incelemek üzere şantiyemizde toplantımızı yaptık. Malumunuz buralar yıllar önce terörle anılıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız çok ciddi yatırımlar sayesinde buradaki teröristler defedildi ve kafaları ezildi. Vatandaşlarımıza huzur geldi. İnşallah vatandaşlarımızın yaşam kalitesini daha da yükseltmek için çalışıyoruz dedi.
Zorova Köprüsü'nün önemli bir mühendislik çalışması olduğunu belirten Karaismailoğlu, Eylül ayında açılışının yapılacağını da sözlerine ekledi.
Daha sonra il merkezine geçen Bakan Karaismailoğlu, sivil toplum örgüt temsilcileri ile bir toplantı yaptı ve burada yaptığı konuşmada; Evliyalar diyarı Siirt’te olmaktan mutlu olduğunu ve karayolunun yanı sıra demiryolu için de çalışma yaptıklarını, 34 kilometre uzunluğundaki Kurtalan/Siirt demiryolu projesinin bitme aşamasında olduğunu ve bu hattın yapımının orta vadeli yatırım programına alındığını söyledi.
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NUN İNCELEMELERİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet Siirt’teki incelemelerine ikinci günde de devam ettiler.
Geceyi Siirt’te geçiren Karaismailoğlu, valiliği ziyaret etti. Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından karşılanan Bakan Karaismailoğlu, makam odasında bir süre sohbet etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Daha sonra AK Parti İl Binasına geçen Karaismailoğlu, burada basına kapalı olarak partililerle bir süre sohbet etti ve sorunlarını dinledi.
Bakanın son incelemeleri Siirt/Şirvan/Pervari ve Siirt/Kurtalan yolunda oldu. Buradaki çalışmalar hakkında Karayolları yetkilileri ve yüklenici firma sahiplerinden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, çalışmaların aksatılmamasını ve hızlandırılmasını istedi.
Bakan Karaismailoğlu, incelemelerinin ardından karayoluyla Batman’a geçti.
Bakmadan Geçme





