ATO BAŞKANI BARAN'IN BAŞARISI ULUSAL BİR SORUNA ÇÖZÜM HEMŞERİMİZDEN
Ulusal düzeyde bir sorun olan ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren yemek kartlarındaki yüksek komisyon oranları sorununa çözüm hemşerimiz Gürsel Baran'dan geldi.Ankara Ticaret Odası Başkanı olarak görev yapan Baran, Ankara da 14 bin, ülke genelinde ise 11
Ulusal düzeyde bir sorun olan ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren yemek kartlarındaki yüksek komisyon oranları sorununa çözüm hemşerimiz Gürsel Baran'dan geldi. Ankara Ticaret Odası Başkanı olarak görev yapan Baran, Ankara da 14 bin, ülke genelinde ise 110 bini bulan firmanın muzdarip olduğu sorunun çözülmesine vesile oldu.
Başkan Baran'ın gayretleri ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığında konunun taraflarının katılımıyla bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda bu oranın tavan %4.5 düzeyinde olmasına karar verildi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, anlaşmanın sağlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, ATO’nun yemek kartlarındaki yüksek oranlı komisyonlara karşı yürüttüğü çalışmanın sonuç verdiğini söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ilgili bütün tarafları bir araya getirdiği çalıştayda tarafların, düzenlemenin yapılacağı “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı”nda uzlaşmasının çok başarılı bir gelişme olduğunu kaydeden Baran, “10 milyar liraya yaklaşan yemek kartı pazarında, yüksek oranlı komisyonlar nedeniyle sıkıntılar yaşanıyordu. İstanbul Ticaret Odası ve ATO olarak da Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitemizin yürüttüğü çalışmayla yemek kartlarında uygulanan komisyonlara yüzde 4,5 tavan sınırının getirilmesi konusunda uzlaşma sağlandı. Yiyecek içecek sektörünün üzerinden yük kalktı” dedi. Baran, yemek kartlarındaki yüksek oranlı komisyonların Ankara’daki yaklaşık 14 bin, Türkiye genelinde de 110 bin firmayı ilgilendirdiğini hatırlatarak, sektör adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel ve emeği geçen tüm taraflara teşekkür etti.
Ulusal basının da Baran’ın bir başarısı olarak yansıttığı ve genişçe yer verdiği bu gelişmenin ardından yemek sektöründeki firmalar rahat bir nefes alma imkanına kavuştular. Hemşerimiz Baran'ın çabaları ile bu sorunun çözüme kavuşturulması, gelecekte yapacağı ve ülke genelinde ses getirecek olan çalışmaların göstergesi olarak görüldü. Beyefendi kişiliği, alçak gönüllülüğü, girişimciliği ve memleket severliği ile tanınan Baran, Ankara Ticaret Odası Başkanlığına seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği çalışmalarla da büyük beğeni topluyor.
Bizde hemşerimiz Baran’ı kutluyor ve bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyoruz.
Bakmadan Geçme





