• Haberler
  • Genel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Sert Tepki: ''Haydutluk Son Bulmalı''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Sert Tepki: ''Haydutluk Son Bulmalı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in bölgedeki saldırgan tutumuna sert tepki göstererek, 'Uluslararası toplum, İsrail'in bölgeyi ateşe veren haydutluğuna artık dur demelidir' dedi. Erdoğan, Netanyahu yönetimi ve destekçilerinin Orta Doğu'yu daha fazla kan ve yıkıma sürüklemeye çalıştığını vurguladı.

İsrail’in Gazze başta olmak üzere bölgedeki istikrarsızlık politikalarını tehlikeli bir boyuta taşıdığını kaydeden Erdoğan, özellikle İsrail’in İran’a düzenlediği saldırının uluslararası hukuka açıkça aykırı ve provokatif bir adım olduğunu ifade etti.

“Katliam şebekesi” olarak nitelendirdiği Netanyahu yönetiminin saldırgan ve hukuk tanımaz eylemlerinin bölge ile dünya barışını tehdit ettiğini söyleyen Erdoğan, “Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılar ve İran’a yapılan menfur saldırılar, İsrail’in kural tanımaz zihniyetinin göstergesidir” dedi.

Erdoğan, “Orta Doğu’da daha fazla kan dökülmesini, yıkım ve çatışmanın artmasını istemiyoruz. Uluslararası toplumun bu haydutluğa karşı harekete geçmesi şarttır” çağrısında bulundu.

Türkiye’nin İran’a yönelik saldırıyı lanetlediğini dile getiren Cumhurbaşkanı, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyor, İran halkına taziyelerimizi iletiyoruz” diye konuştu

 

Bakmadan Geçme