DEM ve CHP'li Belediyeler Diken Üzerinde!
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 'PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.İçişleri Bakanlığı tarafından Esenyurt Belediyesi'ne İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy kayyum olarak atandı.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 'PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından Esenyurt Belediyesi'ne İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy kayyum olarak atandı.
CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in PKK terör örgütüne üye olmak suçundan gözaltına alınmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.
Tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Özer geçici olarak görevden uzaklaştırıldı, İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.
İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan mahkemece tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı şüpheli Ahmet Özer, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır." ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. ve 46'ncı maddeleri uyarınca İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy'un, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından terör örgütü PKK/KCK'nın mensup ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada gözaltı kararı verildi. Ahmet Özer'in, iletişim dinlenmesi tedbiri sonucu elde edilen konuşma dökümleri, fiziki takip tutanakları, banka hesap hareketleri ve örgüt yöneticileriyle yoğun ve süreklilik arz edecek şekilde organik bağ kurarak üzerine atılı suçu işlediği bildirildi. Başsavcılığın talebi üzerine İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden arama kararı çıkarıldı. Şüpheli Özer, 30 Ekim sabahı gözaltına alındı.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in görevden alınarak yerine kayyum atamasıyla ilgili gelişme DEM’den ve CHP’den seçilerek görev yapmakta olan Belediye Başkanlarını telaşlandırdı. (Bu işin devamı gelir mi, geçen seçim sonrasında olduğu gibi DEM’li ve CHP’li Belediye Başkanlarından görevden alınarak yerlerine kayyumlar atananlar olur mu) düşüncesi oldukça yaygın. Geçen dönem seçilmiş 104 Belediye başkanı görevden alınarak yerlerine kayyumlar atanmıştı. Bunların içinde Siirt Belediyesi de vardı.
Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da topun ağzında olduğu ve hakkında açılmış olan (AHMAK) davasından 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının Yargıtayca onanması durumundan görevden alınarak yerine kayyum atanabileceği söyleniyor.
Bakmadan Geçme




