Ekmen: Engelliler Hak Ettikleri Değeri Görmeli
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, engelli bireylerin karşılaştığı yapısal sorunlara dikkat çekti.Yeni Yol Grubu olarak engellilerin sorunları için Meclis ' te ö nerge verdik 10-16 Mayıs Engelli Haftası olması ü
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, engelli bireylerin karşılaştığı yapısal sorunlara dikkat çekti.
Yeni Yol Grubu olarak engellilerin sorunları için Meclis
’
te
ö
nerge verdik
10-16 Mayıs Engelli Haftası olması üzerine açıklamada bulunan Ekmen, "Engelli vatandaşlarımızın hakları, her gün ve her alanda korunmalı ve desteklenmelidir. Bu doğrultuda, yasa teklifleri engelli bireyleri kapsayacak şekilde olmalıdır. Engellilerin sorunlarının araştırılması hakkında Yeni Yol grubu olarak bir önerge verdik ve önergemiz AK Parti ile MHP'nin ret oyuna rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Biz, bu ülkede yaşayan her insanın hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz, zorlaştırmak için değil. İstanbul Milletvekilimiz Sayın Elif Esen konuya partiler üstü bakılması gerektiğini defalarca kez vurguladı. Biz dezavantaj olarak algılanan durumları ortadan kaldırmak; fırsatlara erişimi artıran ve her bireyin onuruyla var olabildiği bir zemin oluşturmak istiyoruz. Bu mesele, siyasi farklılıkların ötesinde, ortak vicdanın ve temel hakların bir gereğidir" dedi.
Engelli vatandaşlarımız iç
in at
ılacak her adım, toplumun refahına katkıdır
Engelli bireylerin istihdam, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi temel haklara erişimde ciddi engellerle karşılaştığını ifade eden Ekmen, "Kamusal alanlarda erişilebilirlik hâlâ büyük bir sorun. Engelli bireyler, eğitim ve istihdam olanaklarına eşit şekilde ulaşamıyor. Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar, onların yaşam kalitesini düşürüyor. Bu durum, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış hakların ihlalidir. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal devlet olmanın gereğidir. Bu konuda atılacak her adım, toplumun tamamının refahına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
Ekmen: Gençlik mutsuz ve umutsuz
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada gençlerin toplumsal, ekonomik ve siyasal hayattaki yerini sorgulayan mesajlar verdi.
Gen
çler için umut dahil her şey kaygan bir zeminde
Açıklamasında, gençlerin her açıdan zor durumda olduğunu belirten Ekmen,
“
Gençler için gelecek artık bir belirsizliktir. Eğitimleri anlamsız ve yetersiz, iş olanakları sınırlı, sosyal yaşamları baskı altında. Her şey kaygan zeminde: eğitim, iş, sosyal yaşam, hatta gelecek umudu bile. Elinde diploması olan veya bir şekilde yolunu bulabilen yurt dışına kaçıyor. Geride kalanlar ise mutsuz ve umutsuz. İşsizlik TÜİK verilerinde bile had safhada seyrediyor, işe giren ise hak ettiği ücreti alamıyor. Gençlere asgari ücretin altında dahi maaşlar verilerek, onlardan mutlu ve verimli bir şekilde yaşanması bekleniyor. Gelecek umudunun olmaması, kendi kendine yetememe hali gençleri kumar ve bahis pençesine sürüklüyor.
‘
Kolay para kazanayım
’
düşüncesiyle binlerce hayat heba oluyor. Gençlere hitap eden tören konuşmalarıyla bu tabloyu düzeltemeyiz” dedi.
Bayramlar, sorumluluğu hatırlamak içindir
Ekmen,
“
Bugün 19 Mayıs. Bu sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği bir gün değil; gençlerin bu ülkede hak ettikleri imkânlara, güvenli bir geleceğe ve söz hakkına erişmesini sağlamakla sorumlu olduğumuzu hatırlatan bir gündür. Gençliğe saygı, ancak gençliğin hayatına müdahale ederek değil, önünü açarak olur. Yarın vizyonu gençlerle kurulur, gençliğe rağmen değil. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan'ın da ifade ettiği gibi 'Gençlere en büyük borcumuz, gençlik.' Gençliğe yakışır bir hayat vermek için çalışıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





