• Haberler
  • Siirt Haber
  • Hızlı Tren Proje Ağına Batman'da Eklendi Peki Ya Kurtalan İlçemiz?

Hızlı Tren Proje Ağına Batman'da Eklendi Peki Ya Kurtalan İlçemiz?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Diyarbakır'a kadar sınırlandırdığı hızlı tren proje ağına Batman'da eklendi.Projede Siirt yine boynu bükük kaldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Diyarbakır’a kadar sınırlandırdığı hızlı tren proje ağına Batman’da eklendi. Projede Siirt yine boynu bükük kaldı. AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman’ın da hızlı tren projesi kapsamına alındığını söyledi. Daha önce Diyarbakır’la sınırlı tutulan hızlı tren projesinin Batman’a kadar uzatıldığını ifade eden Milletvekili Nasıroğlu; “Batman’ımızın da hızlı tren proje kapsamına dahil edilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yaptığımız girişimler sonuç verdi ve Batman’da bu projeye eklendi” dedi.

Projede ilimiz Kurtalan ilçesinde bulunan ve Cumhuriyetin kuruluşundan 21 yıl sonra başladığı seferlerini 78 yıldır aralıksız bir şekilde sürdüren Güney Kurtalan Ekspresi’nin projeye dahil edilmemesi Siirtli hemşerilerimizin büyük tepkisine neden oldu.

Akif ÖZALP

Bakmadan Geçme