Hukuk Fakültelerine Girişte Baraj Sıralaması 125 Bin Olarak Belirlendi
YÖK Başkanı Erol Özvar, 2025-YKS hukuk fakültelerine giriş baraj sıralamasının Danıştay kararı sonrası 125 bin olarak belirlendiğini açıkladı. Tercihler 13 Ağustos'a kadar yapılabilecek.
YÖK Başkanı Erol Özvar, 2025-YKS tercih sürecinde hukuk fakültelerine girişte başarı sıralaması barajının 125 bin olarak güncellendiğini duyurdu. Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesi'nin, YÖK’ün hukuk fakültelerine girişte 100 bin olarak belirlediği barajın “2025-YKS’den itibaren geçerli olmak üzere” ibaresine yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirtti.
Bu karar doğrultusunda 2025-YKS tercih döneminde hukuk fakültesi tercihlerinin 125 bin baraj sıralamasına göre yapılacağını ifade eden Özvar, ÖSYM sisteminde gerekli güncellemelerin tamamlandığını ve tercih işlemlerinin gün içinde açılacağını söyledi.
Özvar, tercih sürecinin 13 Ağustos’a kadar devam ettiğini hatırlatarak, “Tercihlerini daha önce yapan adaylar listelerini yeniden düzenleyebilecek. Adaylarımız için herhangi bir mağduriyet söz konusu olmayacaktır.” dedi. Tüm adaylara başarı dileyerek, tercihlerin hayırlı olmasını temenni etti.
Bakmadan Geçme





