- Haberler
- Siirt Haber
- İl Müftüsü Pinal'dan Eruh'a Ziyaret: Kaymakam Meral'e Hayırlı Olsun, Kur'an Kursu ve Cami İnşaatlarında İnceleme
İl Müftüsü Pinal'dan Eruh'a Ziyaret: Kaymakam Meral'e Hayırlı Olsun, Kur'an Kursu ve Cami İnşaatlarında İnceleme
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Eruh ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Program kapsamında Kaymakam Hacı Kerim Meral'e hayırlı olsun dileğinde bulunan Pinal, devam eden dini eğitim projelerini de yerinde inceledi.
Eruh’a atanan Kaymakam Hacı Kerim Meral’i makamında ziyaret eden İl Müftüsü Pinal, yeni görevinde başarılar dileyerek kamu hizmetlerinde iş birliğinin önemine dikkat çekti. Ziyarette Eruh İlçe Müftüsü Muhammed Enes Yıldız da hazır bulundu. Kaymakam Meral ise nazik ziyaret için teşekkür etti.
Programın devamında, Sancaklar Vakfı’nın finansmanıyla inşaatı süren ve Türkiye Diyanet Vakfı Eruh Şubesi aracılığıyla yürütülen 4-6 Yaş Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulunuldu. Üç katlı olarak planlanan yapının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
İl Müftüsü Pinal ayrıca, Bilgili Köyü Demirciler Mezrası’nda hayırsever desteğiyle yapımı devam eden cami ve taziye evi projesini de ziyaret etti. Eski caminin yerine yapılan yapının alt katı taziye evi, üst katı ise cami olarak hizmet verecek.
Ziyaretler kapsamında Ravza 4-6 Yaş Kur’an Kursu’na da giden Müftü Pinal, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilavetlerini dinledi ve eğitim faaliyetleri hakkında öğreticilerden bilgi aldı.
İl Müftüsü Şakir Pinal’ın Eruh programı, ilçede yürütülen dini ve sosyal hizmetlerin gelişimi açısından önemli değerlendirmelere sahne oldu.
Bakmadan Geçme





