- Haberler
- Genel
- Irak'ın kuzeyinde bir mağarada yapılan aramalar sırasında metan gazından zehirlenen 5 asker şehit oldu
Irak'ın kuzeyinde bir mağarada yapılan aramalar sırasında metan gazından zehirlenen 5 asker şehit oldu
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu olay, 6 Temmuz 2025 tarihinde, daha önce teröristler tarafından hastane olarak kullanıldığı tespit edilen 852 rakımlı bir mağarada meydana geldi.
Arama faaliyetleri esnasında gazdan etkilenen personel derhal hastaneye sevk edildi. Ancak 5 asker kurtarılamayarak şehit oldu, 14 askerin ise tedavisi sürüyor.
Öte yandan, 28 Mayıs 2022 tarihinde aynı bölgede yürütülen başka bir operasyonda şehit olan Piyade Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’un naaşına henüz ulaşılamadığı, özel ekiplerin arama çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
MSB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Bakanlık, kamuoyunu gelişmeler hakkında bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Bakmadan Geçme





