İsrail, Katliama Dünya, Seyre Doymuyor!
Savaş 15'inci gününü doldururken, İsrail, katliama dünya seyre doymuyor.Bizimkilerse, dua ederek göz boyamakla meşgul.
Savaş 15’inci gününü doldururken, İsrail, katliama; dünya seyre doymuyor. Bizimkilerse, dua ederek göz boyamakla meşgul. Mısır, Refah kapısını açsa da, sadece 20 tırın geçişine müsaade edildi. Bu arada, İsrail’in hastane saldırısından sonra yayınladığı ses kayıtlarının montaj oldukları belirlendi. İsrail, hastane saldırısının kendisi tarafından yapılmadığını öne sürerek, sözde bazı ses kayıtları yayınlamıştı. Ancak, ses kayıtlarının montaj oldukları tespit edildi.
Diğer taraftan İsrail savunma kuvvetleri beklenen kara saldırısının genişletilmesine yönelik planların onaylandığını duyurdu. Pazar günü İsrail, Gazze’de bir Pazar yerini bombaladı. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilirken İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü “bugünden itibaren Gazze’ye yönelik saldırıları arttırıyoruz.” Açıklaması yaptı.
Öte yandan sınır tanımayan doktorlar tarafından yapılan açıklamada Gazze şeridindeki hastanelerin, hastalarla ve yaralılarla dolu oldukları, tıbbi malzemelerden yoksun bırakılan hastanelerde sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu vurgulandı.
Türk Kızılay'ı ise abluka altında bulunan ve elektrik kesintileri yüzünden işlevlerini yerine getiremeyen hastanelerin elektrik ve ambulansların yakıtlarının karşılanması amacıyla 400 bin litre akaryakıt desteği sağlanacağını açıkladı.
Bakmadan Geçme





