LGS'de Başarısız Olan Çocuğa Nasıl Davranmalı?
Eğitimci hemşerimiz Kemal Gündüz, LGS sınav sonucunda elde ettiği başarıyı yakalamayan çocuklara yaklaşımın nasıl olması gerektiği konusunda ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.LGS'DE BAŞARISIZ OLAN ÇOCUĞA NASIL DAVRANMALI? Eğitimci Kemal Gündüz, LGS sınav s
Eğitimci hemşerimiz Kemal Gündüz, LGS sınav sonucunda elde ettiği başarıyı yakalamayan çocuklara yaklaşımın nasıl olması gerektiği konusunda ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
LGS'DE BAŞARISIZ OLAN ÇOCUĞA NASIL DAVRANMALI?
Eğitimci Kemal Gündüz, LGS sınav sonucunda elde ettiği başarıyı yakalamayan çocuklara yaklaşımın nasıl olması gerektiği konusunda ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.
"SINAVLAR DÜNYANIN SONU DEĞİL BAŞARILI DA OLABİLİR BAŞARISIZ DA"
Çocuklarımıza davranışsal olarak bir yaklaşım sergileyeceksek çok daha ılımlı ve kendimizde de bazı kusurları görerek hareket etmemiz gerektiğini ifade eden Gündüz, "Bunları telafi ederek üst öğretim programlarıyla çocuklarımıza yardımcı olmamız gerekiyor. Sınavlar dünyanın sonu değil başarılı da olabilir başarısız da olabilirler. Böyle bir durum olduğunda hepimiz önce sağlık diyoruz. Bu çocukların sağlığını sadece bedensel olarak düşünmemek gerekir, psikolojik olarak ta değerlendirmemiz gerekir. Burada da öyle bir durum söz konusudur." ifadelerini kullandı.
"ÇOCUKLARIMIZI DOĞRUYA BAŞARIYA MEYLETTİRECEK DAVRANIŞLARDA BULUNMALIYIZ"
Çocuklar hata yapmış, yetersiz çalışmış olabilir ve bundan dolayı da istedikleri başarıyı yakalayamamış olabilirler." diyen Gündüz, "Çocuklar bizim çocuklarımızdır, onlara çok iyi bakmalı ve onları doğruya, başarıya meylettirecek davranışlarda bulunmalıyız. Başarısızlık kaygıyı biraz daha fazla tetiklemekte ve öğrencide güven duygusunu kırmaktadır. Bu nedenle biz ebeveynlerin davranışlarına dikkat etmesi gerektiğine inanıyoruz. Nasıl bir başarı gelecekte yeni bir başarıyı ifade edebiliyorsa başarısızlık da doğru bir şekilde düzenlenmediğinde öz güven duygularının yitirilmesine ve başarısızlığın tekrar etmesine neden olacaktır. Ebeveyn çocuğuna başarısız olmuş olabilirsin ama emek gösterildiğinde başarıya da ulaşabileceğini ifade etmelidir." önerisinde bulundu
"BAŞARISIZLIK DUYGUSUNU YOK EDİP BAŞARIYA MOTİVE EDECEK OLAN EBEVEYN VE ÖĞRETMENDİR"
O yaştaki çocukların özellikle bir dayanak ve desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade eden Gündüz, "Bu dayanak ve destek kimdir dediğinizde? En başta ebeveynler, sonrasında da öğretmenlerdir. Bunlar o başarısızlık duygusunu çocukta yok edip tekrar başarıya motive olabilmesini sağlayabilecek olanlar da ebeveynler ve öğretmenlerdir. O yaştaki bir çocuğu kendi başına bıraktığınızda duygu çöküntüleri yaşamaya başlarlar. Çocukların dayanağa ihtiyacı vardır. Bunların en önemlisi anne, baba öğretmen bu dayanaklar olmadan insanlar yaşayamaz." diye konuştu.
Haber Merkezi
Bakmadan Geçme





