Liselerde 'Hedef Temelli Destek Eğitimi' Dersi Başlıyor
025-2026 eğitim-öğretim yılından itibaren lise son sınıflarda yeni bir seçmeli ders uygulamaya giriyor. 'Hedef Temelli Destek Eğitimi' adı verilen bu ders, öğrencilerin yükseköğretime hazırlık sürecini güçlendirmeyi ve akademik eksiklerini gidermeyi amaçlıyor.
Kimler alabilecek?
Ders, Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Spor liselerinin 12. sınıf öğrencilerinin ders programına eklenecek. Okullar, dersin içeriğini öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve hedeflerine göre şekillendirecek.
Dersin kapsamı Programda; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık, Birinci yabancı dil, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi gibi birçok ders alanı yer alabilecek.
Saat ve planlama
Haftada 3 ila 6 saat arasında seçilebilecek. Her branş için en az 1, en fazla 3 saat ders planlanabilecek.
Örneğin; 6 saatlik programda 1 saat fizik, 2 saat yabancı dil, 3 saat sosyoloji gibi dağılımlar yapılabilecek.
Değerlendirme
Sınav yerine süreç odaklı değerlendirme yapılacak, öğrencilere gelişimlerine uygun geri bildirimler verilecek. Dersler, ilgili branşın mevcut öğretmeni ya da okul yönetiminin görevlendireceği bir öğretmen tarafından yürütülecek.
Seçim süreci
Ders seçimi, okulun açılışından sonraki ilk iki hafta içinde yapılacak. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, her ders alanı için örnek yıllık planlar hazırlayarak okullara sunacak.
Bakmadan Geçme





