MAVİ MARMARA'DAN HABER VER!!!

İstanbul'un 565.fetih yıldönümü yine etkinliklerle kutlanacak.

İstanbul’un 565. fetih yıldönümü yine etkinliklerle kutlanacak. Elbette, kutlanmaya değer bir olay! İstanbul’un fethi sadece Türkiye tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından da çok önemli ve kutlanması gereken, tarihin seyrini değiştiren bir gelişmedir.

İstanbul’un fethini kutlayalım da, acaba, fethi gerçekleştiren atalarımıza ne derece lâyık evlatlarız, bir de bunun değerlendirilmesini yapalım.

2010 yılının 31 Mayıs gününü anımsayalım. O gün büyük bir facia yaşanmış ve Gazze’ye yardım götüren gemilerimiz İsrail denilen korsan bir devletin saldırısına uğramıştı. Bir zamanlar, Akdeniz’i Türk gölü haline getirmiş olan bir neslin evlatları olarak, İsrail’in saldırısına kuru bir kınamadan ileriye gidememiştik. Mavi Marmara adlı gemide bulunan Türk vatandaşlarından 9’u şehit edilmiş, 60 kadarı yaralanmıştı.

İstanbul’un fetih yıldönümünü kutlamak güzel de, atalarımızın miraslarını korumak işinde gösterdiğimiz zafiyete ne demeli. Bir zamanlar Türk gölü olan Akdeniz’de, hem de uluslararası sularda gemilerimiz saldırıya uğramış ve 9 vatandaşımız şehit edilmişken, hala onların uluslar arası anlaşmalardan doğan haklarını alamamışken, İstanbul’un fethiyle övünmemiz, ne yazar!

İstanbul’u, atalarımız fethetti. Aynı atalarımız Akdeniz’i de Türk gölü haline getirmişlerdi. Peki, bugünkü durumumuz ne! Bir korsan devletten bile mağdur vatandaşlarımızın haklarını alamıyorsak, İstanbul’u fethetmekle övünmemiz, ne yazar!

Mavi Marmara’nın düşürüldüğü durumun vebalini üzerlerinde taşıyanlar, İstanbul’un fetih yıldönümünde görkemli törenler düzenliyorlar. Onlara dememiz gerekmez mi,

(İstanbul’un fetih yıldönümünü kutlamayı bırak, Mavi Marmara Gemisinin hesabını sormaya bak!)

diye…

Bizim Siirtçe’de bir deyimimiz vardır.

(Il kar’a tıftığor fi dambokıt ğelite)

deriz. Bunun anlamı şudur:

(Kel kadın, teyzesinin gür saçlarıyla övünür.)

Tam da günümüze uygun bir özdeyiş. Kendi övüneceğimiz bir icraatımız yok. 8 yıldır İsrail’den şehitlerimizin haklarını alamıyoruz. 565. yıl önce İstanbul’u fetheden atalarımızla övünüyoruz! İstanbul’u fetheden atalarımız kalksalar da bizden hesap sorsalar, kendilerine ne cevap verebilecektik acaba!!!

Bakmadan Geçme