- Haberler
- Siyaset
- Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Diyalog Adımı: Komisyon Süreci İçin Temaslar Yoğunlaştı
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Diyalog Adımı: Komisyon Süreci İçin Temaslar Yoğunlaştı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Kürt meselesine yönelik çözüm süreci kapsamında Meclis'te oluşturulması planlanan yeni bir komisyon için siyasi diyalog sürecini başlattı.
Bu çerçevede hem Meclis’te grubu bulunan partilerin temsilcileri hem de önceki dönem Meclis başkanlarıyla kritik toplantılar yapıldı.
Grup Başkanvekilleriyle İlk Toplantı
Kurtulmuş, Meclis Tören Salonu'nda düzenlenen toplantıda, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, MHP ve diğer partilerin temsilcileri katıldı.
Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantının ardından herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, görüşmenin olumlu geçtiğini ancak diğer partiler açıklama yapmadığı için içerik paylaşamayacaklarını söyledi.
Tecrübeden Faydalanma: Eski Meclis Başkanlarıyla Görüşme
Kurtulmuş, grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşme öncesinde Meclis eski başkanlarıyla da bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmeye Ömer İzgi, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, İsmail Kahraman, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop katıldı.
Toplantıda, geçmiş dönemlerin deneyimlerinden faydalanarak TBMM’nin yeni yasama dönemine dair planlamalar ve özellikle Kürt meselesine yönelik izlenecek yöntemler konusunda değerlendirmeler yapıldı.
Yeni Komisyon İçin Zemin Yoklanıyor
Meclis Başkanı Kurtulmuş’un yürüttüğü bu temaslar, toplumun kronikleşmiş sorunlarının çözümünde Meclis’in daha aktif rol almasını sağlayacak bir mekanizmanın kurulması yönünde atılan ilk adım olarak değerlendiriliyor. Henüz resmi olarak komisyonun kuruluşuna ilişkin somut bir takvim açıklanmasa da temasların süreceği belirtiliyor.
Bakmadan Geçme





