PERİNÇEK VE SANCAK BİR HEYETLE SURİYE'YE GİDEREK BEŞAR ESAD İLE GÖRÜŞECEKLER
Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, AKP'den istifa ederek partisine katılan işadamı Hemşerimiz Ethem Sancak'la birlikte Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşmek üzere Suriye'ye gidecekler.Suriye'ye gideceklerinden 'Ankara'nın da Moskova'nın da haberi var' di
Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, AKP’den istifa ederek partisine katılan işadamı Hemşerimiz Ethem Sancak'la birlikte Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşmek üzere Suriye’ye gidecekler. Suriye’ye gideceklerinden "Ankara'nın da Moskova'nın da haberi var" diyen Perinçek, partisinin Suriye tarafından bizzat davet edildiğini söyledi.
Perinçek, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Vatan Partisi davet edildi bizzat. Tabii devletimizi bilgilendiriyoruz ama biz devlet aygıtı dışında bağımsız bir partiyiz. Devletten emir almayız ama onları da bilgilendiririz. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile görüş alışverişi yapıyoruz fakat onların kontrolü, talimatı, yönlendirmesi dahilinde değil. Vatan Partisi olarak kendi inisiyatifimizle bu seyahati yapıyoruz.
Amacımız Türkiye ve Suriye arasında her alanda mümkün olduğu kadar en kısa zamanda işbirliğinin başlaması. Askeri, ekonomik her alanda... Ve bir an evvel PKK ve diğer yobaz terör örgütlerinin Suriye'de bitirilmesi. Bunlarla bağlantılı olarak bir diğer amacımız da tabii ki Türkiye'deki Suriyeli misafirlerimizin kendi vatanlarına güvenli bir şekilde dönmelerinin sağlanması.
Daha önce sayın Ethem Sancak, sayın Şule Perinçek ve başka arkadaşların da bulunduğu bir heyet Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi bundan 10-15 gün kadar önce. Orada bu ziyaret görüşüldü. Türkiye, Suriye, Rusya ve İran işbirliği, bölge ülkelerinin güvenliği ve ekonomik gelişmeleriyle ilgili çok önemli bir anlayış birliği oluşturuldu. Soçi de bizim ziyaretimizden sonra gerçekleştirildi. Rusya'nın bu gelişmelerden ve ziyaretten haberi var. Onlar da destekliyor. Onlar da Suriye ile Türkiye'nin işbirliği yapmasını çok istiyor.
Biz Sayın Erdoğan ve Sayın Esad'ın görüşmesinde ısrar edilmesini doğru bulmuyoruz. Mesele iki devletin işbirliği yapması, iki liderin görüşmesi değil. Bunun, sonuç almaya yönelik bir ısrar olmadığı görüşündeyiz. Biz başından beri 'Türkiye devleti ile Suriye devleti işbirliği yapmalı' diyoruz. İki liderin görüşmesi yönündeki ısrar biraz olumsuz tortuları ısıtmak istiyormuş gibi geliyor. Bizim böyle bir ısrarımız yok.
Orada BAAS partisiyle de görüşeceğiz ortak bildiri de muhtemelen çıkaracağız. Ve bu bildiride Cumhurbaşkanlarının görüşmesi diye bir madde olmayacak. İki devlet arasında işbirliği olmalı. İlk önce askeri. Terörü bitirelim. Hem PKK hem de IŞİD benzeri İslam bayrağı altında toplanan ama İslam'la alakası olmayan ABD kontrollü yobaz terörünü bitirelim. Böylece Türkiye'deki Suriyeli misafirler ülkelerine güvenle dönsünler."
Hemşerimiz İş insanı Ethem Sancak’ın adının sık-sık zikredilmesi, Vatan Partisinin ikinci adamı olarak yorumlanmasına yol açmakta ve gençlik yıllarında bağlı olduğu ideolojiye dönüşü olarak yorumlanmaktadır.
ESAD REJİMİNDEN TÜRKİYE VE ABD AÇIKLAMASI: SURİYE'DEN ÇEKİLİN...
Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas, Türkiye ve ABD'nin Suriye'den çekilmesini isteyerek, kendilerine dostça yaklaşan herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.
Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda konuştu.
Abbas, "Biz ABD ve Türkiye'nin; Suriye'nin bazı bölgelerindeki varlığına son vermesini vurguluyoruz. Eğer onlar çekilirse hükümet de bu bölgede kontrolünü geliştirebilir ve yağmalanmaya konu olan kendi ulusal kaynaklarımıza yatırım yapabiliriz" ifadesini kullandı.
Öte yandan Abbas, "Suriye'nin kapıları dostça gelenlere her zaman açıktır" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat saldırı ve yıkım amacıyla ülkemizi, tarihimizi ve geleceğimizi hedef alan taraflara gelince, şunu söylemeliyim ki; Onlar karşılarında vatanını savunan insanlar bulacaklar."
Abbas ayrıca; uluslararası topluma seslenerek, ABD ve bazı Batılı ülkelerin Suriye'ye karşı uyguladığı yaptırımların iptali için baskı yapmaya çağırdı.
Bakmadan Geçme





