PERVARİ'DE ENGELLER KALKIYOR
PERVARİ'DE ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI İlimiz Pervari ilçesinde 'Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.Açılış törenine Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Pervari
PERVARİ’DE ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
İlimiz Pervari ilçesinde ‘Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Açılış törenine; Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Pervari Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıddık Çakan, Kurum Müdürleri, öğrenci velileri, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Hakan Şeker, ilçemizde böyle anlamlı bir eğitim yatırımının hizmete girmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “
Rehabilite ihtiyacı olan çocuklarımızın rehabilite edilerek eğitim süreçlerini sağlıklı koşullarda yapmaları en büyük arzumuzdur”
dedi.
Eğitimin her zaman kendileri için birinci öncelik olduğunu kaydeden ilçe Kaymakamı Hakan Şeker;
“Pervari ilçemizin böyle bir tesise ihtiyacı vardı. Bu alanda büyük bir boşluğu dolduracağına ve engelli kardeşlerimizin burada daha iyi bir eğitim göreceğine yürekten inanıyorum. Bu tesiste emeği geçen herkesi kutluyor, tesisin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum”
diye konuştu.
Belediye Başkanı Tayyar Özcan’da eğitim tesisinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek
, “Pervari’li genç girişimcilerin hayata geçirdiği bu anlamlı yatırım toplumun en zayıf ve en dezavantajlı durumundaki engelli öğrencilerimizin eğitimlerine büyük bir katkı sağlayacaktır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun”
dedi.
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma yapmış olduğu konuşmada eğitimin toplumsal yaşamdaki önemine vurgu yaparak, Viyana’da yaşadığı dönemlerde engelli bir Türk öğrencinin başarılı yaşam hikayesini anlattı.
Protokol konuşmalarının ardından ilçe Kaymakamı Hakan Şeker ve beraberindeki heyet açılış kurdelesini keserek, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin bölümlerini gezdiler ve verilen hizmetler hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Program, açılış günü için organize edilen kokteyl ile son buldu.
Pervari’li genç girişimciler Feysel Tomris, Hasan Tayfun ve Yakup Tomris tarafından hayata geçirilen ve öğrencilerin eğitimlerine en iyi cevabı verecek şekilde, bölgenin en kapsamlı okulu olarak tasarlanan “Pervari Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde" bedensel engelliler, zihinsel engelliler, Down sendromu, işitme ve görme engelliler alanlarında 80’e yakın engelli çocuğa hizmet verilmektedir.
Bakmadan Geçme





