• Haberler
  • SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÖZEL HASTANELERİN YERİ

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÖZEL HASTANELERİN YERİ

Sağlık sektörü, en önemli sektörlerin başında gelir.(Cihanda muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi) vecizesi, sağlığın önemini vurgulayan en önemli özdeyişlerden biri olsa gerek.

Sağlık sektörü, en önemli sektörlerin başında gelir. (Cihanda muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi) vecizesi, sağlığın önemini vurgulayan en önemli özdeyişlerden biri olsa gerek. Hele bu özdeyiş, Kanuni Sultan Süleyman gibi, bir cihan imparatoruna ait ise daha da büyük anlam kazanır.

Öyle anlatılır ki, döneminde Cihan İmparatoru unvanlı Kanuni Sultan Süleyman’a bu deyimi söyleten duçar olduğu PENÇE-İ ŞİR hastalığı olmuştur. ASLAN PENÇESİ anlamına gelen hastalığın büyük bir ihtimalle bugün KANSER olarak adlandırılan hastalık olduğu tahmin edilmektedir. Demek oluyor ki, bir nefes sıhhat bile, dünya imparatoru olmaya bedel değerdedir.

Bu girizgahtan sonra asıl konumuza dönelim. Sağlık sektörü gerçekten çok önemlidir. Sosyal devletin bir görevi de, sağlıklı bir nesil oluşmasını sağlamak, hastalıklara karşı vatandaşlarını korumak, hastalandıklarında onlara şifa dağıtmaktır. Bunun için hastaneler, sağlık merkezleri, sağlık ocakları, sağlık evleri kurulur, hastaların muayene ve tedavilerine önem verilir.

Elbette, devletin bu sorumluluğunu yeterince yerine getirdiği iddiasında bulunamayız. Devlet yetkililerinin de böyle bir iddiada bulunmaları geçersizdir. Sağlık konusunda yapılan şikâyetler sözümüzün doğruluğunun ispatıdır. Devlet, bu ağır yükün altından kalkamayınca haliyle özel sektör devreye girerek bu boşluğu doldurmağa çalışacaktır. Özel sektörler, elbette kâr amaçlı kuruluşlardır. Bunun için SAĞLIK ÜZERİNDEN TİCARET OLUR MU anlayışından vazgeçmek gerekir. Her alanda olduğu gibi özel hastaneler, özel sağlık kuruluşları, laboratuarlar kazanmak için tesis edilirler. Sağlıklı bir denetimle, özel sektörün sağlık hizmetlerinde de yer alması kadar tabii bir durum olamaz.

Türkiye’deki özel sağlık tesislerinin kapatıldıklarını düşünün, sözün tam anlamıyla felaket olur. Devlet, yalnız başına bu ağır yükün altından kalkamaz. Sağlık hizmetleri felce uğrar. Bu bakımdan, sağlık hizmetlerinde de özel sektöre destek gerekir.

Şehrimizde hizmet veren 3 özel hastane var. Bunlar kuruluş sırasına göre Hayat, Asema ve İbn-i Sina Hastaneleridir. Bu üç hastanenin de varlıklarını sürdürmelerine yardımcı olmak gerekir. Bu hastaneler olmazsa, Devlet Hastanesinde işler öylesine yığılır ki, altından kalkılması mümkün olamaz. Ayrıca, bu hastanelerin bir istihdam alanı yarattıkları gerçeğini de unutmamak gerekir.

Bu açıdan, hemşerilerimizi mümkün mertebe özel hastanelere yönelmeye, özel hastane yönetimlerini de, vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini, mümkün olan en ucuz şekilde sunmaya davet ediyorum.

Bakmadan Geçme