- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal'in Regaib Kandili Mesajı
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal'in Regaib Kandili Mesajı
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal ,üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.Pinal mesajında İslâm âlemi olarak 11 Ocak 2024 Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece mübarek Regaib kandili idrak etmiş olacağız.
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal ,üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Pinal mesajında; İslâm âlemi olarak 11 Ocak 2024 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece mübarek Regaib kandili idrak etmiş olacağız. 12 Ocak 2024 Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece ise, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların ilki olan Recep ayına girmenin huzur ve mutluluğunu yaşamış olacağız.
İslam dünyasında her yıl manevi bir iklimin hüküm sürdüğü ve ramazan bayramıyla sona eren üç aylar, Müslümanlara dini hissiyat ve ibadet yoğunluğu eşliğinde gündelik hayatlarını sorgulama, yenileme ve zenginleştirme fırsatı sunmaktadır. Üç ayların faziletine dair Hz. Peygamber’den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dini kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi’rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlere daha fazla meşgul olunarak dini duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlanmıştır.
Üç ayların ilki olan Recep ayı girdiğinde Peygamber Efendimiz (s.a.s), ‘’Allah’ım!Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’’ diye dua ve yakarışta bulunmuştur.
11 Ocak 2024 Perşembe yatsı namazından sonra İlimiz Merkez Hacı Fethi SERİN Camii, Abdulhakim SANCAK Çarşı Camii, Şeyh Ebul Vefa Camii, Abdulkerim KUZU Kadir Camii, Ensar Camii, Yeni Mahalle Camii, Halid Bin Velid Camii, Şeyh Faraç Camii, Güres Valide Camii ve Ulu Camii'nde; vaaz, mevlidi şerif ve hatim duasından oluşan program düzenlenecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz milletimizin ve âlem-i İslâm’ın mübarek üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”dedi.
Bakmadan Geçme





