Siirt Pekmezi Üretimi Başlıyor!

Ormanbağı Köyü Muhtarı Abdülkerim Öneryıldız, pekmezlerinin kalitesinin sırrını açıkladı.Köylerinin pekmezlik üzüm üretim alanında bir merkez olduğunu belirten Öneryıldız, yıllık 50 ton civarında pekmez sattıklarına vurgu yaptı.

Ormanbağı Köyü Muhtarı Abdülkerim Öneryıldız,  pekmezlerinin kalitesinin sırrını açıkladı. Köylerinin pekmezlik üzüm üretim alanında bir merkez olduğunu belirten Öneryıldız, yıllık 50 ton  civarında pekmez sattıklarına vurgu yaptı.

Öneryıldız “ Köyümüz pekmezlik üzüm  üretimi konusunda bir merkez konumundadır. Pekmezimiz güzel aroması ve kıvamı ile haklı bir üne sahiptir. Üzüm tam olarak olgunlaşmadan üzüm yapmıyoruz. Bu da kalitesini arttırıyor. Ancak pekmezimizin kalitesini sağlayan esas nokta içine kattığımız odun külüdür. Bölgemizde genellikle pekmeze toprak katılırken, biz ise odun külü kullanıyoruz. Bu da pekmezimizi kaliteli yapıyor. Ayrıca pekmezimizi odun ateşinde pişirmemizde kalitesini  arttırıyor. Pekmezimiz doğal ve organiktir” dedi.

Öneryıldız, pekmez üretimine üzümün olgunlaştığı Eylül ayının ikinci yarısında başladıklarını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme