Siirt Sumağına Talep Büyük

Siirt Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Cemal Koyuncu ' Dolma, kelle paça, kebap, dolma ve salataların vazgeçilmez tadı olan sumağın toplanmasına yaklaşık bir ay var.Ancak buna rağmen keskin ekşiliği ile aranılan Halenze ( Bağtepe) sumağına talep yağ

Siirt Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Cemal Koyuncu “ Dolma, kelle paça, kebap, dolma ve salataların vazgeçilmez tadı olan sumağın toplanmasına yaklaşık bir ay var. Ancak buna rağmen keskin ekşiliği ile aranılan Halenze ( Bağtepe) sumağına talep yağıyor. Halenzede 3 ton civarında sumak üretimi yapılmaktadır.” Dedi.

Sumak Kelle paça çorbası, dolma, Adana kebap ve salataların vazgeçilmez aromasıdır.

Bakmadan Geçme