• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Harezmi Eğitim Modeli Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı ve Yıl Sonu Sergisi Düzenlendi

Siirt'te Harezmi Eğitim Modeli Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı ve Yıl Sonu Sergisi Düzenlendi

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi koordinasyonunda yürütülen Harezmi Eğitim Modeli kapsamında, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca gerçekleştirilen çalışmaların sunulduğu bilgilendirme toplantısı ve 'İyi Örnekler Sergisi' büyük ilgi gördü.

Programda, modelin uygulandığı okullarda görev yapan öğretmenler ile öğrenciler bir araya gelerek yıl boyunca ortaya koydukları projeleri tanıttı. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu da katılarak öğrenciler ve öğretmenlerle yakından ilgilendi.

Disiplinler Arası Projeler Sergilendi

Etkinlik çerçevesinde açılan sergide, öğrenciler disiplinler arası iş birliğiyle geliştirdikleri projeleri ziyaretçilere sundu. Kodlama, algoritmik düşünme, problem çözme, analitik beceriler ve yaratıcı düşünce temelli ürünlerin yer aldığı stantlar, yoğun ilgiyle karşılandı.

Sergiyle eş zamanlı olarak düzenlenen bilgilendirme sunumunda ise öğretmenler, Harezmi Eğitim Modeli'nin uygulanma süreçleri, karşılaşılan zorluklar ve elde edilen kazanımlar hakkında deneyimlerini paylaştı. Bu paylaşımlar, modelin farklı okullara yaygınlaştırılmasına yönelik önemli bir bilgi kaynağı oldu.

"21. Yüzyıl Becerilerini Geliştiren Bir Eğitim Modeli"

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, Harezmi Eğitim Modeli'nin yalnızca akademik başarıya odaklanmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu model, öğrencilerimize 21. yüzyıl becerileri olan eleştirel düşünme, iletişim, iş birliği ve üretkenlik gibi yetkinlikler kazandırıyor. Disiplinler arası yaklaşım, kalıcı öğrenmeyi destekliyor ve çok yönlü bireyler yetiştirilmesine katkı sağlıyor. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizi özverili çalışmaları için tebrik ediyorum.”

Uygulama Alanı Genişletilecek

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Harezmi Eğitim Modeli’nin önümüzdeki yıllarda daha fazla okulda uygulanması için çalışmalarına devam edecek. Bu sayede öğrencilerin bilimsel, teknolojik ve yaratıcı kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Etkinlik, öğretmenlerin ve öğrencilerin ortak emeğini ortaya koyması ve iyi uygulamaların paylaşılması açısından önemli bir platform olurken, Siirt’in eğitimdeki yenilikçi adımlarının da somut bir göstergesi oldu.

Siirt'te Harezmi Eğitim Modeli Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı ve Yıl Sonu Sergisi DüzenlendiSiirt'te Harezmi Eğitim Modeli Kapsamında Bilgilendirme Toplantısı ve Yıl Sonu Sergisi Düzenlendi

Bakmadan Geçme