Siirt'te İsrail'i Boykot Etmenin Önemi Masaya Yatırıldı

Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsünde düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen konferansta, boykotun bireysel ve toplumsal sorumluluk yönüne dikkat çekildi. Programda, Filistin halkına yönelik zulme karşı sessiz kalmanın sonuçları vurgulandı ve boykotun etkili bir direniş aracı olduğu ifade edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Siirt İHH Başkanı Mehmet Faruk Süzgün selamlama konuşmasında İslam coğrafyasındaki duyarsızlığa değindi. Süzgün, Filistin’de yaşananların sadece bir ülkenin değil, tüm ümmetin meselesi olduğunu belirtti.

Siirt'te İsrail'i Boykot Etmenin Önemi Masaya Yatırıldı

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan "Boykot Dedektifi" platformunun kurucusu Erdem Özveren, sunumunda İsrail’e karşı yürütülen boykot kampanyalarının geçmişteki örnekleriyle somut etkilerini paylaştı. Boykotun sadece bir tepki değil, aynı zamanda zulme karşı duruşun ahlaki bir gereği olduğunu vurgulayan Özveren, toplumsal farkındalığın artmasının önemine dikkat çekti.

Siirt'te İsrail'i Boykot Etmenin Önemi Masaya Yatırıldı

Soru-cevap bölümüyle interaktif hale gelen program, yaklaşık iki saat sürdü. Etkinlik, Filistin halkı için yapılan dua ile sona ererken, kapanışta Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Konferans, hem içerdiği mesajlarla hem de katılımcıların ilgisiyle dikkat çekerken, Siirt’te bu tür bilinçlendirme etkinliklerinin artması gerektiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme