Siirt'te KOBİ'lere Nefes Aldıracak Kredi Desteği Başladı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), üyelerinin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir kredi desteğini yeniden hayata geçirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğiyle uygulamaya alınan TOBB Nefes Kredisi, 8 Temmuz 2025 itibarıyla başvurulara açıldı.

Düşük faizli, uzun vadeli ve KGF teminatlı olarak sunulan bu kredi desteği, ekonomik dalgalanmalardan etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için önemli bir kaynak oluşturuyor.

Kuzu: “İşletmelerimize rahat bir nefes aldıracağız”

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, yaptığı açıklamada üyelerin finansmana erişimde yaşadığı sorunların her zaman öncelikli gündemleri arasında olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“TOBB nezdinde yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde Nefes Kredisi tekrar devreye alındı. Nakit sıkışıklığı yaşayan işletmelerimiz için ciddi bir rahatlama olacak. Bu sürece katkı sunan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Krediye Dair Teknik Bilgiler:

  • Kredi tutarı: 1 milyon TL – 2,5 milyon TL arasında

  • Vade: Azami 36 ay

  • Ödemesiz dönem: İlk 6 ay anapara ve faiz ödemesiz

  • Faiz oranları:

    • 24 aya kadar vadelerde %38

    • 24 ayı aşan vadelerde %37

  • Teminat: KGF kefaletiyle güvence altına alınacak. Şahıs işletmelerinde kefil bulunamaması durumunda maddi teminat talep edilebilecek.

  • Başvuru ücreti: 5.000 TL

  • Komisyon oranları: Banka %0,5 – KGF %1

Krediler; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Yapı Kredi, Denizbank ve Ziraat Katılım şubeleri üzerinden kullanılabilecek. Başvuru için STSO’dan alınacak güncel Faaliyet Belgesi ibrazı zorunlu olacak.

“Siirt İçin Üretmeye ve Büyümeye Devam Edeceğiz”

STSO Başkanı Güven Kuzu, üyeleri bu kredi imkanından yararlanmaya davet ederek açıklamasını şöyle tamamladı:

“Nefes Kredisi, finansal sıkışıklık yaşayan işletmelerimiz için büyük bir fırsattır. Başvuru süreci başlamıştır. Gerekli belgeleri odamızdan temin ederek işlemlerinizi zamanında yapmanızı tavsiye ediyoruz. Siirt için üretmeye, büyümeye ve birlikte yol almaya devam edeceğiz.”

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, finansmana erişim konusunda üyelerine destek vermeyi sürdüreceğini bildirdi.

Bakmadan Geçme