• Haberler
  • SİİRT ÜNİVERSİTESİ VEYA SİİRT'İN DUMANSIZ FABRİKASI!

SİİRT ÜNİVERSİTESİ VEYA SİİRT'İN DUMANSIZ FABRİKASI!

2019/2020 eğitim ve öğretim yılının start almasıyla birlikte Siirt'e bir hareketlilik geldi.Okulların açılması ve özellikle öğrencilerinin büyük çoğunluğu başka illerden, hatta yurt dışından gelenlerden müteşekkil olan Siirt Üniversitesi, can çekişen esna

2019/2020 eğitim ve öğretim yılının start almasıyla birlikte Siirt’e bir hareketlilik geldi. Okulların açılması ve özellikle öğrencilerinin büyük çoğunluğu başka illerden, hatta yurt dışından gelenlerden müteşekkil olan Siirt Üniversitesi, can çekişen esnaflarımıza adeta can suyu oldu.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Murat Erman yeni ders yılında Üniversitenin son durumuyla ilgili bir sunum yapmak için basın toplantısı düzenleyerek, önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitenin Rektör yardımcılarını da yanına alarak 2019/2020 ders yılında alınan mesafeleri aktaran Rektör, İlimiz adına gönüllere su serpti. Siirt Üniversitesinin kuruluşunda 2.800 olan öğrenci sayısının 17 bine ulaştığına vurgu yapan Prof. Dr. Erman, bu öğrencilerin 2.200’ünün yabancı uyruklu olduklarını özellikle vurguladı. Suriye, İran, Mısır, Azerbaycan, Somali, Kırgızistan ve Arakan gibi ülkelerden öğrencilerin Siirt Üniversitesinde eğitim ve öğretim gördüklerine vurgu yapan Rektör, 580 akademik, 380 idari personel yanında, işçi statüsünde çalışanlarla birlikte Üniversitenin 20 bin dolaylarında istihdam sağladığını ve bu sayının her yıl giderek artacağını belirtti. Üniversite öğrencilerinin 130 farklı programda ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim gördüklerini anlatan Rektör, her yıl yeni programlar açılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

2007 yılında 3 fakülteden müteşekkil olarak kurulan Siirt Üniversitesinin bünyesinde bugün itibarıyla 7 fakülte, 4 yüksekokul, enstitüler, araştırma merkezleri kurulmuş bulunmaktadır. Yeni kurulan Fakülteler içinde en önemlisinin Tıp Fakültesi olduğuna 2019/2020 ders yılında bu fakülteye alınan 30 Öğrencinin yüzüncü yıl üniversitesinde eğitim ve öğretime başladıklarına dikkatleri çeken Rektör, geçici olarak Siirt Devlet Hastanesinin Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi olarak değerlendirilmesinin düşünüldüğü, bu konuda Sağlık Bakanlığıyla antant kalındığının altını çizdi.

Tıp Fakültesi Hastanesine atanacak Profesör, Doçent, Yardımcı Doçentlerin ve diğer görevli kadroları için talepler olduğu, bu konuda YÖK tarafından atamaların yapılmasının beklendiğine dikkatleri çeken Rektör, Tıp Fakültesi ve Tıp mesleğiyle ilgili yüksekokullar için kampüs içinde 200 dönümlük yer ayrıldığını anlattı.

Siirt Üniversitesi bünyesinde bir Hukuk Fakültesinin kurulması konusunda müracaatlarının bulunduğuna da vurgu yapan Rektör (Gerçi, Türkiye’de hukuk fakülteleri enflasyonu olduğu ve yenilerinin kurulmayacağı söyleniyor. Tıp Fakültesi için de öyle söyleniyordu. Ama biz ısrarla takip ettik ve kurulmasını sağladık. Türkiye’de yeni bir hukuk fakültesi açılacaksa bu neden Siirt’te olmasın) dedi.

Yabancı öğrenci sayısı itibariyle Siirt Üniversitesinin (ULUSALARARASI ÜNİVERSİTE) kimliği kazandığını belirten Rektör, Türk Standartlar Enstitüsünden İSO KALİTE BELGESİ aldıklarına da vurgu yaparak, standartlara uygunluk kapsamında Türkiye’de ikinci üniversite olduklarının altını çizdi. Dijital Dönüşümde de pilot üniversite seçildiklerini belirten Rektör, bu alanda ilk 8 üniversite arasında yer aldık dedi.

Öğrencileri, akademik, idari personelleri ve işçileriyle birlikte 20 bin nüfusu bünyesinde barından Siirt Üniversitesinin, SİİRT’İN DUMANSIZ FABRİKASI olduğunun kanıtını özet olarak açıklayalım. Bu 20 bin nüfusun her birinin ortalama her ay 2 bin TL harcadıklarını varsayarsak ayda 40 milyon lira olur. Bu demektir ki, üniversitenin varlığı sayesinde Siirt esnafının kasasına her ay 40 milyon, yılda 400 milyon TL girmektedir. İşte, üniversiteye (DUMANSIZ FABRİKA) dememizin sebebi de budur…

Siirt Üniversitesinin gelişmesine sağladıkları katkılar açısından başta Rektör Prof. Dr. Murat Erman olmak üzere, bu konularda çaba içinde olan üniversitenin tüm yetkililerine ve etkililerine Siirt halkı adına teşekkür ederiz.

TAŞLAMALAR

ÜNİVERSİTE BİZİM

BACASIZ FABRİKAMIZ

YİRMİ BİNE ULAŞTI

SAYIYA BİR BAKINIZ

YİRMİBİN İSTİHDAMDIR

BU RAKAMIN ANLAMI

HEM LALETTAYİN DEĞİL

BİLGİLİ DONANIMLI

ÜNİVERSİTE DEMEK

KÜLTÜR YUVASI DEMEK

MÜTEŞEKKİRİZ ONA

HER KİM VERİRSE EMEK

TÜRKİYENİN SEKSENBİR

İLİNDEN GELENLERLE

YABANCI ÜLKELERDEN

VARDIR GELENLER BİLE

Bakmadan Geçme