• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirtli Hemşerimiz Murat Akdemir'in Kaleminden: Siirt'in Marka Olmuş, Pazarı Hazır Üç Ürününü On üçe, Hatta On beşe Çıkarmak Mümkün mü?

Siirtli Hemşerimiz Murat Akdemir'in Kaleminden: Siirt'in Marka Olmuş, Pazarı Hazır Üç Ürününü On üçe, Hatta On beşe Çıkarmak Mümkün mü?

-Kendi sınıfında 1.kalite olup, Türkiye genelinde raflarda yerini alan 'Siirt Fıstığı', Organik sabunların içinde Defne ve Zeytinyağı sabunuyla birlikte ilk 3 sırada bulunan 'Bıttım Sabunu' ve Yayla balları arsında gün geçtikçe daha da nam salan 'Pervari

-Kendi sınıfında 1.kalite olup, Türkiye genelinde raflarda yerini alan "Siirt Fıstığı", Organik sabunların içinde Defne ve Zeytinyağı sabunuyla birlikte ilk 3 sırada bulunan "Bıttım Sabunu" ve Yayla balları arsında gün geçtikçe daha da nam salan "Pervari Balı". Marka niteliği kazanmış ve Türkiye'deki yöresel ürünler pazarında başköşeye oturmuştur. Siirt'e ait bu üç tanınmış ürüne; başka başka ürünler ilave etmek gayet mümkün.

-Acaba; bu üç kıymetli ürünümüze, bir on tane ve hatta bir düzine ürünümüzü daha eklemeye çabalamaya kalkışırsak, mevcut Siirt ürünlerinin hangilerinin potansiyeli daha yüksek, olur?

-Bu açıdan ilk akla gelenleri listeleyecek olursak;

-Zivzik narı

-Tiftik battaniyesi

-Halenze sumağı

-Menengiç kahvesi

-Tayfi üzümü

-Iskambo pekmezi

-Şımmem Salıho

-Şal şepik kumaşı

-Içkın

-Alıç

-Botan balığı

-Siirt peyniri şeklinde bir liste oluşabilir.

-Hedeflediğimiz ve zaten bir kısmı kendi çapında ve kısmen tanınmış olan bu ürünlerin de; ön plana çıkmasını sağlayıp, üretim alanlarını ve kapasitelerini mümkün olduğunca genişletmek gerekir.

-Böylece; Siirt’in ticaretine ve turizmine büyük bir katkı sağlamış oluruz.

Bakmadan Geçme