- Haberler
- Siirt Haber
- Siirtli Hemşerimiz Murat Akdemir'in Kaleminden:Siirt' Mutfağı ve Yöresel Ürünlerimiz, Daha Fazla Popüler Olmayı Hak Ediyor
Siirtli Hemşerimiz Murat Akdemir'in Kaleminden:Siirt' Mutfağı ve Yöresel Ürünlerimiz, Daha Fazla Popüler Olmayı Hak Ediyor
-Siirt'imizin güzide gazetesi Siirt Gazetesi ve biricik seçkin kanalı Kanal 56'da yazmaya başladığım süre zarfında, yazdığım yazıların bir çoğunda yansıdığı üzere Siirt'in birbirinden lezzetli yemekleri ile birbirinden değerli ürünlerini, bilenlere hatır
-Siirt'imizin güzide gazetesi Siirt Gazetesi ve biricik seçkin kanalı Kanal 56'da yazmaya başladığım süre zarfında, yazdığım yazıların bir çoğunda yansıdığı üzere; Siirt'in birbirinden lezzetli yemekleri ile birbirinden değerli ürünlerini, bilenlere hatırlatma, bilmeyenlere ise tanıtma babında, gündeme taşımaya ve gündemde tutmaya çalıştım.
Geçenlerde, Siirt Vakfının Siirt'imizle ilgili yaptığı bir etkinliğe katılan hemşerimiz Sayın Emine Erdoğan da; Siirt’in kültürel zenginliğini muhafaza ederek geleceğe taşımanın bir vazife olarak görülmesi gerektiğini dile getirmiş.
-Erdoğan, “Siirt’te tanıdığım kadınlar el becerisi, işteki mahareti ile zihnime güzel örnekler olarak yerleşti. Çocukluğumdan bu yana memleketime dair edindiğim tüm izlenimleri, yaşadığım tecrübeleri, gezip gördüklerimi çok kıymetli hazineler gibi kalbimde ve hafızamda taşıyorum” diye konuştu.
Tarihi dokusu, yapılarıyla Siirt’in sadece Türkiye’nin değil, dünyanın kültürel bir mirası olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siirt gibi sayısız değere sahip tüm Anadolu şehirlerimizin yerel mirasına sahip çıktığımız ve gelecek nesillere aktarmayı başardığımız ölçüde, küresel değerler üreten bir ülke olacağımıza inanıyorum. Türkiye Dokuma Atlası Projesi’nde kayıt altına aldığımız ve uluslararası tanıtımını yaptığımız şal şepik kumaşının üretiminde son dönemde yakalanan ivme, bu çerçevede ayrıca kıymetlidir. Pervari balını, tiftik battaniyesini, Tillo’nun sanat eseri değerindeki kapılarını, perde pilavını, kiteli, cokatı ve burada sayamayacağım nice kıymetli yerel ürünümüzü, dünya standartlarında bir kaliteye çıkartmak için hep birlikte çalışmalıyız.”
-Görüldüğü gibi, 22 yıldır ülkemizi yöneten Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri, kıymetli hemşerimiz Emine Erdoğan Hanımefendi de daha önceki yazılarımızda hassasiyet göstererek, özellikle konu ettiğimiz, başta Siirt'in seçkin mahalli yemekleri olmak üzere, birbirinden kaliteli yöresel doğal kültürel ürünlerinin tanıtımı ve genişletilerek üretiminin sürdürülmesinin ne derece önemli olduğu hususunu önemle vurgulamıştır.
-Bu konuda dünyaca tanınan hemşerimiz Sayın Emine Erdoğan'ın ve Coşkun Aral Bey gibi son derece tanınmış gazeteci olan hemşerilerimizin, Siirt ürünleri ile ilgili gösterdiği hassasiyeti ve çabayı, takdire şayan ve aynı zamanda ürünlerimizin tanınırlığına ivme kazandırıcı ve sonuç getirici olarak görüyorum.
-Siirt'in popülerliğini artıma çabasını, her Siirtli hemşerimizden bekliyorum.
-Nasıl ki reklam ticaretin ruhu ise, tanıtımla şöhretimizi daha da arttırmak, Siirt'imizin şanına şan katacaktır.
Bakmadan Geçme





